La muse de Marcel***, gezonde lunch

Om gezond te eten moet je een beetje zoeken. La muse de Marcel is niet zo makkelijk te vinden. Ze zitten aan de achterkant van het Anecagebouw op de hoek van de Gistelsesteenweg en de Expressweg. Je kan er iedere dag terecht, om er vlug iets te eten of om je gezonde maaltijd mee te nemen naar huis of kantoor. Het interieur is vrij klinisch, bijna helemaal wit met zwarte en gouden accenten. Een bureelruimte kijkt uit op de zaal en geeft je een beetje een big brothergevoel. Op het krijtbord boven de toog staan de verschillende mogelijkheden beschreven. Ontbijt, salades, pasta, gerecht van de dag,… Als je de eerste keer binnenkomt heb je wat tijd nodig om alles te bestuderen.

Wij willen een paar dingen proeven en dus kiezen we een salade die we zelf kunnen samenstellen. Er is keuze tussen courgetteslierten (€5), gemengde salade en quinoa (€6) als basis, toppings voeg je zelf toe naar keuze. Ik koos voor mooi gebakken tonijn (€4), paprika en tomaat (€1) en entrecôte (€3,5). zo tikt de rekening al aardig aan voor een salade natuurlijk. De paprika en tomaat mocht gerust in de basisprijs inbegrepen zijn. Annemieke koos voor de courgette en burrata (€2).

We vonden nog twee plaatsjes aan de toog. In dezelfde ruimte willen de uitbaatsters ook workshops geven over gezonde voeding

 

img_6039img_4667

 

Het gerecht van de dag is er ook voor de vegetariërs, de prijs blijft hetzelfde (€7,5). Kippeballetjes waren vergezeld van een tomatensaus met onder meer pastinaak en wortel. Lekker op smaak gebracht en een vullend gerecht, net als de vegetarische variant. De dranken gaan all the way healthy; Fidji water, alkaline water en sapjes. De suikerverslaafden onder ons zijn er aan voor de moeite…

img_5792

De klanten zijn over het algemeen bedienden van de kantoren in de omgeving. La muse de Marcel is nu blijkbaar al een hotspot voor deze blitse jongens, die een gezonde lunch verkiezen boven de boterhammendoos.

Het vele wegwerpmateriaal valt wel op, alles wordt in een soort kartonnen potjes geserveerd met een dekseltje die daarna hun weg vinden in de (te) kleine afvalbak.

La muse de Marcel surft mee op de gezondheidshype die ons allemaal een beetje bezighoudt de dag van vandaag en lijkt daar goed in geslaagd. Zelfs een beetje verborgen, zat de zaak zo goed als vol en kwamen veel mensen gerechten afhalen.

 

Wij betaalden €41,50 voor onze lunch. We hadden elk een salade en een gerecht van de dag gegeten, we dronken Fidji en alkalinewater, we voelden ons helemaal opgeladen toen we weer buiten kwamen… 😉

La muse de Marcel is perfect voor wie over de middag zin heeft in een gezonde lunch. Misschien is het soms een brug te ver voor iemand die niet echt een gezondheidsfreak is en kan het gamma dranken uitgebreid worden met een bio cola of limonade.

 

La muse de Marcel

Gistelsesteenweg 255

8000 Brugge

0483/38 92 63

alle dagen open

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.