Komtuveu***(*), alles in een kommetje…

Op een paar passen van de Gentpoort vind je Komtuveu, een nieuw restaurant waar vroeger ’t Willemijntje was. Een jong koppel nam de zaak over en zorgde voor een warm en modern interieur. Ook de keuken ging dezelfde kant op. Er is nog steeds een lunch (€22 voor voorgerecht en hoofdgerecht) en een drie gangen menu aan €40. We zijn alvast fan van deze nieuwkomer! Zoals gezegd oogt het interieur warm en modern. Daar zorgen de ruwe houten tafels en de lichtbruine stoelen voor. Aan de wand hangen diverse schilderijen die ook te koop zijn. Het hout komt terug in de bar en in de banken aan de zijkanten. Hier en daar zijn er ook gouden details terug te vinden.

Op de kaart staan verschillende gerechten die ons direct in de smaak vallen. Tussen de voorgerechten vinden we coquille, noordzeekrab en paling, mooie producten om mee te werken en daarom besluiten we al gauw om de lunch links te laten liggen en enkele gerechten van de kaart te bestellen. Wanneer we tussen de hoofdgerechten ook nog risotto, hertenkalf en vis van de dag zien, dan is onze keuze snel gemaakt.

Bij het aperitief, een glaasje champagne en een Copperhead gin, krijgen we alvast enkele smakelijke amuses. Een soepje van butternutpompoen, mousse van makreel en kroepoek met lookcrème maken alvast indruk!

Annemieke kiest voor de paling, ik kies voor mijn favoriete coquilles, in twee bereidingen, dus dubbele pret. We krijgen royale porties die de prijs rechtvaardigt, mooie stukken paling met appel en rode biet in het ene kommetje en ik krijg een carpaccio van coquille met citrus, bergamot en aardpeer, een sublieme frisse en zurige combinatie! Mijn tweede bereiding komt in de schelp, mooi gepresenteerd in een kom vol met schelpjes. De schelp is opgevuld met de Sint Jacobsvrucht, butternutpompoen en een bisque van garnalen. Heerlijk, we waren blij verrast.

 

 

De hoofdgerechten komen opnieuw in kommetjes (we zitten tenslotte in KOMtuveu). Twee mooie stukken Victoriabaars voor Annemieke met een apart geserveerde puree met bieslook. De vis lag op een open ravioli met een knolselderpuree. Lekkere combinatie. Hetzelfde verhaal was mijn gerecht. Risotto met zwarte truffel, parmezaanse kaas en hazelnoot. Een flinke portie vol van smaak. Bij de hoofdgerechten dronken we elk een glas correcte huiswijn.

 

 

 

Ik liet me verleiden tot een dessert die je niet vaak op de kaart ziet: Snickers op de wijze van het huis. Het werd een kommetje met pinda, vanille en chocoladeijs, caramel en crumble van chocolade, inventief en origineel.

 

Annemieke dronk een koffie en het was fijn te zien dat de snoepjes er bij voor twee personen voorzien waren. Komtuveu is niet krenterig, net als wij 😉

De rekening bedroeg €155 voor ons twee. Dit was dan ook geen gewone lunch maar een ontdekking van de kaart. Het is evengoed de prijs die je zal betalen wanneer je hier ’s avonds komt.

Nog een pluspunt is de sluitingsdag, op woensdag en daar zijn we heel dankbaar voor. Op zondagavond of maandag een restaurant vinden is niet zo evident in Brugge. Eentje extra er bij is geen overbodige luxe!

Komtuveu heeft nog heel wat in zijn mars, geen enkel gerecht heeft ons ontgoocheld, de bediening is misschien wat bedeesd maar correct. Wij komen graag terug!

 

Komtuveu

Gentpoortstraat 51

8000 Brugge

0495 62 53 29

Gesloten op zaterdagmiddag en woensdag

 

3 responses to “Komtuveu***(*), alles in een kommetje…

 1. Een hèèl warm & vriendelijk onthaal door gastvrouw Goele .
  We kozen voor een Gin Tonic waar we hèèl lekkere hapjes bij aangeboden kregen .
  Voorgerecht was zeebaars ,pompelmoes,bergmot,witte rammenas
  Voorgerecht nr 2 was Lagoustine, kerstomaatjes, geitenkaas, Bouillion van tomaat .
  Schoonzus die er ook bij was nam de gerechten met aangepaste wijnen ze vond het prima .
  Hoofdgerecht kon je kiezen uit zeewolf met witte asperge, erwt & dragon met aangepaste puree .
  Ofwel Holstein, groene asperge ,kumouat, jus van specerijen met aangepaste puree.
  Wij namen bij zowel bij voorgerecht als hoofdgerecht een lekker biertje erbij die moeilijk te vinden is namelijk een papegaei.
  Dessert Tropische vruchten , crumble passievrucht & ananas
  Bij de koffie kregen we zelfgemaakte kletskop , madeleinekoekje , & citroenbolletje .
  Ook de chefkok Jelle kwam aan iedere tafel vragen als alles in orde was .
  Hier kan je niet anders dan zeggen dat alles in orde is , een hèèl gezellige sfeer en aangename bediening .
  Zeker een aanrader maar bellen is de boodschap anders zal gèèn plaats hebben .
  Dikke proficiat Jelle & Goele doe zo verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.