Genieten bij Goffin****

Restaurant Goffin is reeds een paar jaar een vaste waarde in Brugge. Op Kookeet scoren ze telkens met hun gerechtje, ons vorig bezoek dateerde al van zes jaar geleden, tijd voor een inhaalmanoeuvre dus. Het restaurant is klein en intiem, er kunnen maar een twintigtal gasten plaats nemen, de kaart beperkt zich tot een drie, vier of vijfgangen menu. Over de middag kun je er lunchen. Het wordt je dus gemakkelijk gemaakt.  Bij het aperitief scoren de hapjes alvast met een originele kerstomaat Bloody Mary en een heel lekker stukje pizza Margherita. We kozen voor het vijfgangen menu (€71). De bijpassende wijnen kosten €32 voor vier glazen. Kies je voor sapjes in plaats van wijn dan betaal je ook €32 en dat is misschien wel wat duur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het eerste gerecht met makreel, dragon en peer zette meteen de toon. Fris en zurig met een mooi kruidenslaatje en flinterdunne beschuitjes. De marbré van kabeljauw was origineel, de bouillon heel smaakvol, de algen zorgden voor een zilte toets.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De laatste hoppescheuten werden verwerkt in een open ravioli met ossenstaart. Eigenlijk was dit het meest verrassende gerecht, heel rijk en vol smaak. Hoofdgerecht was duif op de barbecue mooi rosé gegaard en met een origineel kroketje van champignons. De rooksmaak in het vlees zorgde voor een extra accent. Bij alle gerechten viel trouwens het genereuze op. Hier ga je ondanks het hoge niveau waarop gekookt wordt niet met honger van tafel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

`Het dessert was een combinatie van banaan en chocolade, ik koos voor het kaasplankje van het Diksmuids Boterhuis (+€6) Het warme, half gesmolten kaasje met parmezaan is een leuke variant.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We sloten af met koffie en kregen nog een bordje met snoepjes met onder meer een macaron met vanille en zelfgemaakte chocoladetruffel. De chef bracht nog een kommetje oliebollen, het kenmerkt opnieuw deze gulle keuken.

De bediening is ingetogen en wat gereserveerd maar onberispelijk. Misschien moeten we gewoon wat meer gaan… 🙂

We betaalden ongeveer €120 per persoon en hadden verrukkelijk gegeten, dat smaakt naar meer!

 

Goffin

Maalse Steenweg 2

8310 Sint Kruis

050/687788

Gesloten op zaterdagmiddag, zondag en maandag

2 responses to “Genieten bij Goffin****

  1. De bediening is niet hartelijk, klant is zeker geen koning, er komt zelfs commentaar als je iets veranderd wil zien, van de bediening en de kok.
    Jammer want superlekker maar heeft bij ons de goesting om terug te gaan helemaal weggenomen.

  2. het favoriete eetadres van mijn broer . We zijn ook helemaal overtuigd nu ,want een bijzonder geïnspireerde en verrassende chef met heerlijke originele gerechten. En een heel sympathieke en ijverige bediening van de dame des huizes : een kabouterhuisje !
    Komen zeker terug ,hebben met vrienden geboekt in juni .
    We blijven natuurlijk fan van ons favoriet adresje in Brugge ” Tête Pressée”
    Hebben door jullie al heel mooie adressen in Brugge ontdekt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.