Met de copines naar Cantine Copine****

We hebben een nieuwe aanpak, reserveren op de eerste avond dat restaurants open zijn voor breed publiek. Tweede in rij “aanwinsten in Brugge’ is Cantine Copine. Geen onbekende wel. Karen Keynaert laat A’Qi en een michelinster achter zich en start met Cantine Copine. “Terug gaan naar de essentie van de gastronomie, en gewoon genieten van lekker eten en goed gezelschap”, lees je op hun site. 

Ideaal om uit te proberen met een paar vriendinnen. Afgelopen dinsdag was hun openingsavond en al meteen een sterke start. Het restaurant ligt langs de Steenkaai, in een oude borstelfabriek. Geen parkeerissues hier. Het pand behoudt zijn industriële look, maar doet tegelijk heel huiselijk aan. Je zit beneden of boven, en passeert bij het binnengaan langs de keuken waar je de chef(s) volop bezig ziet.
Het duurt even vooraleer de service op gang komt, maar dan kom je terecht in een geoliede machine. Heel vriendelijke bediening, met kennis van zaken, goed tempo. Ook de keuken kan perfect volgen. Zeer indrukwekkend op een eerste avond open, je zou geloven dat ze al jaren bezig zijn.

De kaart is beperkt, maar wel voldoende keuze aan creatieve gerechten. je kan hapjes bestellen om te delen, en dan een reeks gerechten die je in kleine of grote portie kan bestellen. Zo kies je zelf een beetje wat je als voor- of hoofdgerecht wil. Tof concept. Wij kiezen voor een tartaar van tonijn als hapje, waar warme tortilla’s bij geserveerd worden. Ideaal  om te delen, lekker.

Op tafel komen tartaar van kalf met gebrande sla/ansjovis en parmesan. Een beetje een heruitgevonden cesar salad die heel erg smaakte. Ook de Gargouillou, een bereiding van jonge groenten en feta (nog nooit van gehoord, maar aangenaam verrast) viel goed mee, lekkere humus erbij. Als hoofdgerecht kozen we voor de kabeljauw met tomaat/currysausje en de roodbaars met marokkaanse wortels/courgette/kool/citroenmousseline. Mooie stukken vis, perfect gegaard. Bij de roodbaars overheerste fel de citroenmousseline, waardoor de marokkaanse toets wat verdween, maar op zich wel lekker.

De porties zijn ruim, veel plaats voor een dessert was er niet. Dan maar een rabarbertaartje delen. De kokos/yochurtijs was heerlijk, het taartje een beetje veel deeg en weinig rabarber. We sluiten af met koffie/thee en een stukje cake.

De rekening is stevig, voor ons festijn (met lekkere Espumante rosé als apero en wijn per glas) betalen we 85 euro pp. Dat is niet weinig, maar staat wel in verhouding met wat je op je bord geserveerd krijgt. De portugese witte wijn, Fita Preta branco, was een topper,

Benieuwd naar hun lunch, moeten we zeker ook eens uittesten!

Ze maken zeker hun missie waar, er wordt heel lekker eten geserveerd in een gezellig kader. Het goed gezelschap moet je natuurlijk zelf voor zorgen, gelukkig had ik een paar super ‘copines’ mee aan tafel.

 

Cantine Copine

Steenkaai 34

8000 Brugge

0470 97 04 55

maandag en zondag gesloten

One response to “Met de copines naar Cantine Copine****

  1. Mooi omschreven door U. De ervaring van de woensdag, jl, dus de dag na U, was ergens anders. De geoliede machine was nog niet volledig opgewarmd. Het zien dat gerechten verkeerd ingezet werden is een beginnersfoutje, maar toch niet leuk. De hapjes lieten zich smaken. Het hoofdgerecht voor mijn echtgenote kabeljauw in klein formaat, was oke kwa smaak en grootte. Mijn ‘grote’ vorm van kalfstartaar, was minimaal, hier hebben de groenten het goedgemaakt, maar de kwantiteit van tartaar was naar mijn oordeel 100 g. Ik had hier toch iets meer verwacht in volume en in kruiding ! Het rabarbertaartje was ook niet uitgebakken en belegd met bijna rauwe rabarber, hier had ik iets meer verwacht van zo’n chef. De wijn Chardonnay flesje, die we proefden waren subliem. Misschien maken dat de witte wijn volledig gekoeld is, en niet een warme nek heeft !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.