Prestige, ontbijt in een andere stijl

Boeken of filmprullaria vind je er niet meer. Er was veel werk aan de winkel (letterlijk en figuurlijk) om tot dit resultaat te komen. Prestige is een ruime winkel geworden met zitplaatsen vooraan en achteraan en een toog vol lekkernijen. Het gaat ondertussen om de vierde vestiging van een jonge ondernemer. Er zijn nog Prestiges te vinden in Izegem, Ingelmunster en Waregem. Er is dus geen link met de ter ziele gegane patisserie een eindje verder.  Wij gingen ontbijten maar moesten even wennen aan het concept.

Wanneer je binnenkomt wordt je eigenlijk uitgenodigd om eens rond te wandelen en alles goed te bekijken. De toog met mooie patisserie maar ook de manden met broodjes en boterkoeken in het midden van de zaak trekken de aandacht. Het is een soort zelfbedieningsconcept zoals we het kennen in de supermarkt. Je neem een papieren zakje en stopt er je koeken in om mee te nemen of je neemt een bordje als je het ter plaatse wil opeten.

 

En daar wringt eigenlijk een beetje het schoentje. Want als je nu wil meenemen of je ontbijtje aan een tafel opeten, iedereen wacht aan dezelfde kassa. Je bestelde dranken worden ook daar klaargemaakt en dat zorgt voor een wachtrij. Ben je met een gezelschap van vier of zes en je wil samen ontbijten dan moet je wel wat geduld hebben tot iedereen betaald en zijn drank heeft.

Wij zaten ook te wachten aan een tafel totdat we doorhadden dat we eigenlijk zelf alles moesten gaan halen. Uiteindelijk heeft de vriendelijke uitbater dan wel alles aan tafel gebracht.  Op het kaartje op tafel staan een tweetal ontbijten. Een gewoon ontbijt kost €12,50 en daarvoor krijg je een flinke portie. Ons mandje was gevuld met een pistolet, sandwich, croissant en een chocoladekoek per persoon. Koffie, confituren en kaas kregen we ook, geen hesp, normaal gezien ook fruitsap maar dat was op. In de plaats daarvan kregen we twee koffies naar keuze. Het lekkere en versgebakken wafeltje erbij was een leuk extraatje.

Het champagne ontbijt kost €50 voor twee personen, je krijgt dan yoghurt extra en een halve fles champagne.

Misschien is het niet slecht om duidelijk aan te geven wat de klanten moeten doen en het systeem van afrekenen en dranken serveren wat her te bekijken.

In het midden van de zaak staat ook nog een koeltoog met verzorgde belegde broodjes en kaas. We moeten de volgende keer beslist eens proeven van de taartjes, ze zagen er heerlijk uit.

 

Patisserie Prestige

Vlamingstraat 64

8000 Brugge

050/345385

Gesloten op maandag

Share on FacebookTweet about this on Twitter

4 responses to “Prestige, ontbijt in een andere stijl

  1. Wanneer ik ga ontbijten, word ik graag aan tafel bediend. Om zelf nog eens lang aan te schuiven, te wachten op je drank, en zelf uit te zoeken wat je allemaal mag nemen voor een standaard ontbijt, vind ik wat jammer. Gaan ontbijten is voor mij normaal gezien een ontspannend iets, maar hier zou ik alweer stress van krijgen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *