Goesepitte 43***, fijne keuken

Wat is dat toch met die namen van restaurants tegenwoordig? Zuid 55, Vlaminck 14 en nu Goesepitte 43. Je zou bijna denken dat het tussen pot en pint wordt bedacht. Anyway, hetgeen op je bord komt, dat is belangrijk. Het restaurant vind je trouwens waar in een ver verleden De Lotteburg was. Dat de chef een extra boontje heeft voor groenten volgens de website maakt ons benieuwd.  Wanneer we op vrijdagavond binnenkomen is het restaurant een dag open, spannend dus. Je stapt de zaal binnen door een sas van levend groen. De muur recht voor je is behangen met een print van planten. Ook de twee (te grote) luchters links en rechts van de schouw springen in het oog. Veel lichtinval en mooi gedekte tafeltjes maken het af, alles straalt ook een zeker rust uit. We worden verwelkomd door een vriendelijke ober die de hele avond de zaak goed onder controle heeft.

Op de beperkte kaart staan vlees, vis en gevogelte, de groenten staan apart vermeld, je kiest zelf uit wat je het lekkerst vindt. Bij het aperitief, een sekt van hoge kwaliteit, krijgen we alvast (iets te vettige) kroepoek van buikspek met fijne sneetjes spek en dragonmayonaise. Een lekkere start.

Voorgerechten worden de mi-cuit van makreel met mosseltjes en de gevulde pijlinktvis met boschampignons. Tweemaal een schot in de roos! Mooie portie, pure smaken, meer moet dat niet zijn. Marieke at ondertussen met smaak van de filet van schelvis met mousselinesaus en mousseline aardappelen. Het slaatje er bij was met snijbiet en fijngesneden eendemaagjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uit de mibrasa oven kwam voor ons de gerijpte angus beef en een stukje holstein. Perfect gebakken en heel smaakvol. Al vond ik dat de delicate smaak van gerijpt vlees te veel overheerst werd door de smaak van de mibrasa. De bearnaise was gemaakt volgens de regels van de kunst en de gevulde aardappel is een leuk alternatief voor de frieten. De groenten in aparte potjes geserveerd waren ook lekker: sucrine sla met zoete aardappel en aardpeer/rode biet zijn originele combinaties.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We sloten af met een traditionele dame blanche en een bijzonder gesmaakt bord met peer en butterscotch ijs, gevolgd door twee koffies en voor drie snoepjes. De ober is bijzonder attent!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We betaalden ongeveer €215 voor drie. Bij het voor- en hoofdgerecht dronken we telkens een glas wijn. We lieten ons leiden door de bediening en waren zeer tevreden over de keuze.

Over de middag serveren ze ook een suggestie voor €20. Het mangalica varken dat we op maandag proefde was trouwens bijzonder mals…

Als de chef wil focussen op groenten, dan mist de kaart nog enkele originele vegetarische gerechten. Je kan het vooraf wel aangeven maar het zou een gemiste kans zijn om daar wat verder op in te spelen.

 

Goesepitte 43

Goezeputstraat 43

8000 Brugge

050/660223

Gesloten op woensdag en zondag

2 responses to “Goesepitte 43***, fijne keuken

  1. Intussen zelf ook gaan eten met drie… het klopt dat het over het algemeen lekker is, buiten de gedeelde mening over het doorsmaken van de mibrasa… maar toch wel verdomme duur voor heel kleine porties. Voor de prijs van pakweg 80 à 100 € per persoon, krijg je maar een klein voorgerechtje en een hoofdgerechtje met amper aperitiefje en glaasje wijn. Voor die prijs kun je in heel wat betere restaurants terecht voor 4 tot 5 gangen met aangepaste wijnen. De heel beperkte, weinig kindvriendelijke, kaart sluit onmiddellijk ook een heel breed doelpubliek uit. Vrees dat als men niet snel van koers zal wisselen dit restaurant geen lang leven zal beschoren zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.