Miaow Miaow***, streetfood en sushi

Vroeger kon je er pasta eten, sinds kort zijn het Oosterse gerechten die hier de keuken verlaten. Nadat ze enige tijd de Sushi Corner hebben uitgebaat  in de Carrefour van B-Park serveert dit Chinese koppel streetfood en sushi in hun eigen restaurant. Miaow Miaow,  naar de naam van de uitbaatster, zit nog in de opstartfase maar de gerechten worden à la minute klaargemaakt met veel liefde en passie. Twee kwaliteiten die het altijd goed doen wanneer je een restaurant uitbaat. We zijn al een paar keer langs geweest, dat komt er van als je bijna om de hoek woont natuurlijk. We hebben de don en de bing geproefd en tweemaal sushi gegeten, we hadden altijd wel een reden om terug te komen. Don en bing, het klinkt misschien als een tariefformule van een telecomoperator maar dat is het niet. Het zijn twee Oosterse gerechten, Don is immers Japans voor rijstkom. Je krijgt dus een kom met rijst en groenten aangevuld met vlees of vis naar keuze.

Bing wordt door Chinezen als ontbijt gegeten maar hier is het eerder een ideaal lunchgerecht. Het is een pannenkoek, opgevuld met groenten en opnieuw vlees of vis. De gelakte paling is echt wel een aanrader. De prijzen voor bing variëren tussen de €6 en €16 afhankelijk van de vulling.

 

Sushi wordt niet op een grote plateau geserveerd maar komt in verschillende gangen op tafel en wordt telkens mooi opgebouwd van lichtere naar meer intensere smaken. Vorige keer kregen we zelfs een dessert op basis van sushirijst met banaan, kiwi en chocolade.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals al gezegd, het eten wordt met grote zorg klaargemaakt. De uitbaters zijn nog aan het inlopen maar verdienen alle kansen dus geef hen nog wat krediet als het wat tijd vergt om bediend te worden, het wachten is de moeite waard. Wil je sushi eten dan geef je best even een seintje vooraf, zo kunnen ze wat voorbereiden en er voor zorgen dat alles kraakvers is. Wij betaalden voor het ene sushimenu €25 en het andere (met andere bereidingen en sushi dessert) kostte €29,5.

De vriendelijkheid en de toewijding van de uitbaters maken de beginnersfoutjes zeker goed! De website is nog niet volledig klaar maar ze hebben wel een Facebookpagina (@miaowskitchen) Take-away is ook mogelijk.

 

Miaow Miaow

Hauwerstraat 9

8000 Brugge

050/570880

Gesloten op zondag en maandag

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.