Bistro Belthazar***, hapjes delen in een luchtig interieur

De Bel-Epoque in de Zuidzandstraat vervelde een tijdje geleden in Bistro Belthazar. Zelfde uitbaters maar een ander concept. Het wat gedateerde en eerder donkere interieur maakte plaats voor veel wit, nieuwe tafels en stoelen en moderne verlichting. Ook het logo ligt in dezelfde lijn. Omdat sharing nu eenmaal caring is ging Belthazar deze richting uit.   We kozen voor een tafeltje achteraan in de zaal op een verhoog. Zo hadden we wat overzicht al namen we ons voor om de volgende keer toch wat meer vooraan te zitten, dichter bij het raam heb je zicht op de drukke winkelstraat. Op de kaart staan enkele hoofdgerechten die hoofdzakelijk Vlaams getint zijn. Côte à l’os, vis, buikspek, lever, stoemp. Er zijn ook enkele bijgerechten, naar smaak bij te bestellen. De totaalprijs gaat zo mee de hoogte in natuurlijk.

Kleine gerechten om met elkaar te delen staan op de andere bladzijde. Je vindt hier ook veel regionale en lokale producten. Preskop, bloedworst en Breydelham om er maar enkele te noemen.

Wij kozen voor de charcuterieschotel met gepekelde groentjes (€8) en de gebakken beenham met barbecuesaus (€6,5). Niet duur en mooie vers afgesneden vleeswaren. De gepekelde groentjes waren best pittig en aangenaam in combinatie met het vlees. Ook over de ham, een viertal mooie plakken, was niks te zeggen. We dronken er elk een glas rode wijn bij die trouwens aangevoerd wordt door de groothandel achter wijnbar Blend.

 

 

De bediening is vlot, accuraat  en to the point en op en top Brugs. Leuke stop om iets te drinken met een paar hapjes om bijvoorbeeld het weekend in te zetten of af te sluiten zoals wij deden.

Bistro Belthazar

Zuidzandstraat 43

8000 Brugge

050/331872

Gesloten op donderdag en vrijdag

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.