De Wijngaert***(*), grillen zonder franjes

Midden in het toeristisch circuit op de hoek van de Wijngaaerdstraat en de Noordstraat vind je restaurant “De Wijngaert”. Bij het binnenkomen loop je bijna op de grill waar bijna alle gerechten worden op klaargemaakt. Het is er niet zo groot maar alle plaatsen worden zo goed mogelijk benut. De inrichting is gezellig en de chef houdt vanaf zijn plaatsje aan zijn houtvuur alles onder controle. Op de kaart staan vlees- en visbereidingen die dan in de zaal worden gegrild. Scampi’s, garnaal en kaaskroketten maar ook carpaccio of zeebrugse vissoep staan tussen de voorgerechten. Hoofdgerechten zijn onder meer de steak, visbrochette of gemarineerde zalm.

Bij het aperitief krijgen we enkele miniloempia’s en kiest Annemieke voor de gegrilde gamba’s en ik voor een eerder uitzonderlijk gerecht, de palingbrochette. Acht mooie en goed gekruide gamba’s komen op tafel met een getomateerde saus en fris slaatje. Ik krijg een grote brochette met een tiental stukjes hagelwitte paling en tartaarsaus. Perfect gegrild en heel lekker van smaak. Frietjes worden nog eens bijgevuld wanneer ons potje leeg is. We drinken er elk een glas witte huiswijn bij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We besluiten om een eighties dessert te delen: een coupe bréselienne royaal overgoten met caramelsaus en nootjes.

De bediening is snel, efficiënt en vriendelijk. Op een zondagavond zat de zaak dan ook helemaal vol, maar als een geoliede machine werd iedereen binnen de kortste keren bediend. Toeristen en Bruggelingen zitten hier zij aan zij in dit pretentieloze restaurant.

We betaalden €87,50 voor een meer dan correcte maaltijd, met honger ga je hier niet buiten. De volgende keer moeten we beslist de visbrochette proberen.

 

De Wijngaert

Wijngaardstraat 15

8000 Brugge

050/336918

Gesloten op dinsdag en woensdag

 

3 responses to “De Wijngaert***(*), grillen zonder franjes

  1. Voor ons , Agnes en Carlos , reeds heel verl jaren … heel regelmatig present ?
    Schitterende place to be en Carl is de max ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.