Den Entree Principale****, een perfecte zondagse lunch

In de Smedenstraat vind je drie restaurants netjes op een rij. Den Entree Principale vind je in het midden. Bij mooi weer kan je op terras zitten maar er is ook een veranda waar het best aangenaam toeven is. De traditionele keuken voert hier de boventoon met een nadruk op kreeftenbereidingen. Er zijn een paar wisselende menu’s, er zijn suggesties en er is tijdens de week ook een lunch.   We stonden voor een dilemma nadat we de kaart aan het uitpluizen waren. Ondertussen hadden we al een gin & tonic gekregen en een lekker hapje van kabeljauw en zalm. Paling en kreeft waren allebei aanlokkelijke gerechten op deze zonnige zondag. De vriendelijke mevrouw stelde voor om een hoofdgerecht paling te delen als voorgerecht. Probleem één opgelost, paling in ’t groen als voorgerecht, het is geen slecht begin. Toen ik voorzichtig stelde dat kreeft thermidor eigenlijk mijn favoriete bereiding was maar er jammer genoeg niet tussen stond werd dat terstond opgelost door na te vragen in de keuken. De chef ging dat wel regelen voor mij. De zon ging er alleen maar feller van schijnen van zoveel goedheid.

De paling in twee mooie porties was heerlijk. De diepgroene gladde saus was fris en licht zurig, de stukjes paling waren mooi bruin aangebakken en lagen bovenop de saus. Stukjes tomaat en bladpeterselie waren het sluitstuk. Een toppertje!

Annemieke kreeg vervolgens een uit de kluiten gewassen zeetong, handgesneden frietjes en een potje zelfgemaakte mayonaise. Mijn felbegeerde kreeft was klaargemaakt volgens de regels van de kunst. Het staartvlees in stukjes gesneden en terug in het pantser gelegd net als het vlees uit de poten. De saus en het huisgebakken broodje waren een ideale combinatie. Als bonus lagen er nog drie asperges en een opgevulde aardappel op mijn bord. Een diepe buiging voor de chef…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We dronken bij dit alles een fles Oostenrijkse witte wijn aan een schappelijke prijs van €29,50. Een dessert ging er los over zijn geweest, we beperkten ons dus tot koffie en vroegen de rekening. We betaalden alles samen €171,90 en het was elke stuiver waard zoals men dan zegt. Na een hels weekend was dit onze verdiende straf 😉

Den Entree Principale combineert een traditionele keuken met goeie ingrediënten en de juiste bereidingswijze. De bediening is zonder meer hartelijk en oprecht. Dat er zonder problemen iets wordt klaargemaakt op maat van de klant maakt me gewoon blij. Hier moeten we meer komen. De zaak is nooit ’s avonds open, enkele tussen 10u en 18u. De keuken is dan wel doorlopend open tot 16u30. Er zijn ook snacks en in de namiddag is er tea room.

 

Den Entree Principale

Smedenstraat 46

8000 Brugge

050/490866

Gesloten op dinsdag en woensdag

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.