33, een nieuwe bar in het Genthof

Een paar weken terug opende langs het Genthof een nieuwe bar, 33, meteen ook het huisnummer. Het is een pand met een vrij moderne bakstenen gevel op het gelijkvloers maar binnenin vind je tal van authentieke elementen terug waaronder een kaarsnis wat doet vermoeden dat het een vrij oud gebouw moet zijn.

Verrassend is ook de uitgang naar de achterliggende Gouden Handrei. Je loopt er langs het ingesloten terras waar het in warmere dagen beslist gezellig zitten is.

Binnenin is alles vrij ruim opgezet, er is een zithoek met sofa, een lage tafel en enkele kleinere tafels.  Je hebt echter nooit het gevoel dat je heel dicht op elkaar zit. Je diepste zielenroerselen blijven veilig dus… De oude muren zijn hoofdzakelijk ruw gebleven en witgekalkt. De vloer is een blauwe hardsteen.

33 is open van 15u in de namiddag tot rond middernacht, in het weekend iets langer. In de namiddag is er taart, chocomousse of een andere zoetigheid. ’s Avonds kan je er een kaas- of vleesplank bestellen. Er staan verschillende wijnen per glas op de kaart, maar ook bier en koffiebereidingen vind je er terug.

Regelmatig worden er ook thema avonden georganiseerd. De jonge bediening zorgt voor een gemoedelijke sfeer. een leuke plaats om iets te drinken, al dan niet met een hapje er bij.

 

33

Genthof 33

8000 Brugge

0478/061739

Gesloten op dinsdag

One response to “33, een nieuwe bar in het Genthof

  1. Hallo
    Ik vind het tof dat je nieuwe ontdekkingen doet en dievermeld in de Brugse vertellementjes.
    Al de verslagen waren altijd zeer goed en uitmuntend.
    Vergeet ook niet dat veel Bruggelingen en ook toeristen die dit lezen er op attend gemaakt worden dat al het nieuwe daarom niet goed is. Of worden die negatieve zaken bij hun bezoek niet gemeld ???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.