De Brugsche Tafel***(*) veganistische lunch

Enige tijd terug vervelde De Brugsche Tafel helemaal in een veganistisch restaurant. De zaak aan de Mallebergplaats serveert er niet alleen warme hartige gerechten maar je kan er ook terecht voor een vegan chocoladekoek, croissant of een bagel met beleg. Er zijn zelfs wafels op basis van plantaardige ingrediënten. Dingen genoeg om uit te proberen dus.  De bediening is hartelijk en er zijn al verschillende tafeltjes ingenomen wanneer we aankomen. Gelukkig hadden we gereserveerd want het was de hele tijd een komen en gaan van toeristen en Bruggelingen. We vonden al vlug iets op de kaart dat we wilden proeven.

 

Bruschetta met champignons voor mij en met avocado en kumquat telkens met een fris slaatje er bij. Alhoewel het als voorgerecht op de kaart stond was dit al bijna een hoofdgerecht. Drie mooie stukken bruschetta, rijkelijk belegd en met veel smaak, zo hebben we het graag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thaise curry met rijst en een stuk lasagna kwamen op tafel als onze hoofdgerechten. De curry werd geserveerd met tempeh als vervanger voor de kip. Lekker, net als de lasagna die voor Annemieke een beetje te zoet smaakte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We dronken een glas wijn en een amber Damme d’or bier erbij. Bij het afrekenen betaalden we €82,95 voor een goed vullende, bijna copieuze maaltijd. Een vegan wafel zal voor de volgende keer zijn… Wij waren alvast blij verrast door de lekkere gerechten en de fijne bediening.

 

De Brugsche Tafel

Mallebergplaats 7

8000 Brugge

050/68 39 87

Gesloten op woensdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.