Je***, met de Franse slag

Halfweg de Langestraat opende eind vorig jaar een nieuw restaurant: Je, (op zijn Frans uit spreken). De eigenaar is een Fransman die na heel wat omzwervingen (tot in Marrakech toe) uiteindelijk in Brugge zijn geluk wil beproeven. Wat opvalt is de flexibiliteit van de kaart, je kan de gerechten op de kaart combineren met elkaar tot je een soort tapasmenu krijgt maar ook gewoon een driegangenmenu samenstellen. Het interieur ziet er ook uit als een restaurant in Frankrijk: stoelen in verschillende kleuren, witte muren maar wel in combinatie met een authentiek Brugs balkenplafond. Het is niet direct een warm interieur maar op één of andere manier toch gezellig. De chef doet alles alleen en komt al gauw met de geplastificeerde kaart waarop alle gerechten staan.

Zoals gezegd kan je zelf samenstellen wat en hoeveel je wil eten maar er is ook “le grand plateau” (€21) en daarvoor kies je vier gerechten van de kaart en twee sidedishes, onze keuze was dus vlug gemaakt. Bij het aperitief kozen we ook nog een bordje truffelham en rillettes van sardientjes. De rillettes waren vers gemaakt in een leuk potje. Ze hadden een fijn zurig smaakje, perfect als aperohapje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hadden allebei dezelfde gerechtjes gekozen als hoofdgerecht al kan je ook verschillende keuzes maken. Op een groot bord kwamen verschillende bordjes en potjes met kip à l’orange, oeuf en cocotte, vispannetje en balletjes in pepersaus. De twee bijgerechten waren een smeuïge aardappelpuree en een fris slaatje zoals alleen de Fransen kunnen maken met een lekkere vinaigrette, appel en walnoot. De gehaktballetjes waren vers gemaakt en niet droog en de pepersaus met kruidnagel was origineel. De kip was als nuggets geserveerd en de oeuf en cocotte in een glaasje gepresenteerd. We hadden alleszins genoeg en alles smaakte prima. We dronken er een fles Lalande de Pommerol en spuitwater bij.

Omdat we nog wat wijn over hadden besloten we om de kaasplank te delen. Je hebt de keuze in drie formaten, wij kozen de grootste en die was echt wel copieus. Misschien volgende keer toch een kleiner bordje nemen…

Desserts staan er ook op de kaart maar dat ging echt niet meer, dan maar een koffie en de rekening die ongeveer €140 bedroeg, de fles wijn was wel €50 en neemt een groot deel van de rekening in beslag.

“Je” was een verrassing maar wel een leuke! De chef is een vriendelijke man en maakt graag tijd voor een praatje. Hij is eigenlijk afkomstig uit Metz maar heeft in Parijs, Normandië, Tenerife, Marrakech en Luxemburg gewerkt voor hij in Brugge zijn restaurant opende. Wij komen nog wel eens terug…

Je kan niet reserveren en ook niet betalen met een kaart, dus best cash geld op zak hebben.

 

“Je”

Langestraat 83

8000 Brugge

050/920975

Gesloten op zondagavond en maandag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.