Italiaanse lunch bij Au Gusto***(*)

Het oud Sint Janshospitaal is soms een komen en gaan van horecazaken. Sinds kort vind je er Au Gusto, wine and dine, een Italiaans restaurant met Milanese uitbaters. Het interieur is van de hand van Vincent Van Laere en geeft je bij het binnen komen een warm gevoel. Zwart, wit, goud en hout bepalen er de sfeer.

Wanneer het weer een beetje meezit kan je ook buiten zitten, vooral het terras dat aan het water grenst met lounge meubilair zal deze zomer wel zijn bezoekers hebben.

Binnen vind je eerst het gedeelte voor de bar waar je gewoon iets kan drinken of een klein hapje kan eten, achteraan is er het restaurantgedeelte.

Op de kaart staan verschillende cocktails en klassieke aperitieven, wel jammer dat de prosecco niet per glas is te verkrijgen, maar vreemd genoeg wel een cava. Op de achterkant vind je de tapas, we kiezen er een tweetal uit als starter… Gemarineerde zalm met citroen en de focaccia met parmaham zien er niet alleen lekker uit, ze zijn ook heel smaakvol.

Als hoofdgerecht kozen we voor de Caesarsalad, pasta truffel en de pasta vongole. Echt wel al dente gekookte pasta met een saus op basis van truffel met gebakken paddestoelen smaakte heerlijk, hetzelfde kon gezegd worden van de vongole .De salade was fris en kraakvers, de kip mals en de granaatappelpitjes maakten het net dat tikje anders…

De porties zijn misschien niet zo heel groot maar staan in verhouding met hun prijs (€16 en €18 voor de pasta, €12 voor de salade). De bediening is vriendelijk en efficient. De uitbaters wonen al geruime tijd in Brugge en zien hun restaurant als een nieuwe uitdaging.

We sloten af met een espresso zoals die in Italië smaakt en betaalden €100 voor ons drie. Een correcte prijs voor wat we op tafel kregen, we zien een nieuw favoriet adresje in onze toekomst…

Au Gusto Wine & Dine

Oud Sint Janshospitaal

8000 Brugge

050/658976

One response to “Italiaanse lunch bij Au Gusto***(*)

  1. Ik had hier een onaangename ervaring:
    Even gevraagd toen ik binnen kwam of ik even naar toilet mocht. De barvrouw zei ja tuurlijk doe maar. Ik was bereid zoals overal daarvoor €2 of €2,50 te betalen omdat ik geen klant was. Toen ik op toilet zat werd er keihard op de deur geklopt of er iemand op toilet zat. Ik zie vriendelijk ja, geschrokken door het gebonk. Toen ik uit toilet kwam, begonnen de eigenaars gefrustreerd te vertellen of ik dat normaal vind om naar toilet te gaan zonder te vragen. Kheb gezegd dat ik het gevraagd had. Toen zeiden ze dat er dat niemand doet in Italië. Ik zei daarop in België is dit nochtans wel toegelaten en moet je meestal €2 ofzo betalen. Ik werd afgesnauwd en moest €5 betalen. Schandalig om zo onbeschoft behandeld te worden. Het zag er nochtans gezellig uit maar ik ga daar nooit eten in mijn leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.