Even heen en terug naar ’t Aards Paradijs***

Zondag zijn we het buiten onze grenzen gaan zoeken en zijn we in’t Aards Paradijs belandt… Heel rustig gelegen in Merendree

Er is één menu waaruit je verschillende gangen kan kiezen, wij gingen natuurlijk voor de lange versie en hebben een hele namiddag getafeld. De gerechten zijn inventief en verrassend zoals de zee-egel met een koude en warme bereiding. Ook de sint jacobsvruchten met een verrassende warme Thaise vinaigrette waren heel lekkker. De risotto die bij de Skreikabeljauw werd geserveerd was jammer genoeg te droog en niet meer smeuiig.

Vanuit de zaal kan je de tijdelijke keuken heel goed observeren-ze zijn een volledig nieuwe keuken aan ’t installeren-en daar valt vooral de rust en de kalmte op. De gerechten volgen elkaar op een goed tempo op, niet te vlug, niet te traag. Alleen de bediening valt soms een beetje uit de toon door te struikelen over kleine details, zoals de proever van de wijn niet als laatst te bedienen, een nieuwe fles wijn bij een restje in’t glas van de vorige fles te gieten of het bestek voor de persoon te wisselen ipv achter de persoon. Akkoord, kleinigheden, maar als je op dergelijk niveau kookt moet alles kloppen.

Als hoofdgerecht kwam er een Texels lam op het bord, die heel mals en sappig was. Dankzij de connecties van de chef is hij zeker van zijn vlees en dat komt echt wel de smaak ten goede.

De bereidingen bij de koffie waren snel op en dat werd door de chef heel attent opgemerkt zodat hij met nog een speciaaltje afkwam, frietjes van appel bereid met vloeibare stikstof, een attractie op zich en een speciale smaaksensatie. Iedereen in de zaal was begeesterd toen ze de frietjes opaten en een soort rook uit de mond kwam tijdens het opeten, het zorgde voor heel wat hilariteit!

Een aanrader voor een zondagmiddag wanneer je veel tijd hebt en eens iets speciaal wil meemaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.