Op bezoek bij Tante Marie

Vanmorgen ben ik met mijn koersfiets gaan rijden om mijn calorieën een beetje versneld te laten verbranden…De timing was zodanig opgesteld dat ik tegen de middag in Damme zou aankomen om daar dan een spaghetti te eten en van daaruit verder te rijden naar Brugge. Mijn vertrouwd adresje Soetkin op de hoek van de Kerkstraat en de Damse vaart was gesloten en ik ben dan bij Tante Marie belandt. Na een blonde Westmalle, kwam mijn spaghetti (op de kaart staat ragù, de Italiaanse benaming van wat wij Bolognaise noemen) een mooi bord met lekkere saus. Bij het bord kwam nog een mandje met drie warme broodjes en goed smeerbare boter, heel verzorgd.

Tante Marie staat vooral bekend voor haar patisserie en ik kon dan ook niet aan de verleiding weerstaan om nog wat in de zon te blijven zitten en bestelde nog een koffie met Javannais gebakje, mijn persoonlijke favoriet. Bij de koffie hoorde ook nog een klein glaasje chocomousse en een zandkoekje. De javannais werd opgediend met een creme anglaise en frambozencoulis wat voor mij niet echt hoefde.

Bij Tante Marie is alles heel erg verzorgd en met oog voor detail opgediend, zoals het eigenlijk hoort. Vooral in de zomer is het heerlijk zitten op ’t terras, die een beetje ingesloten ligt en dus altijd een paar graden meer oplevert. De fietsen kunnen veilig op de binnenkoer staan en dat is ook meegenomen.

De terugtocht verliep iets trager dan de rest en wat de calorieën betreft zal het waarschijnlijk een nuloperatie geworden zijn, maar in de zon op ’t terras kom je tot het besef dat het leven nog zo slecht niet is en dat is ook meegenomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.