Eten bij de Souffleur**

Zaterdag zijn we, als verjaardagscadeau voor mijn maat David, gaan eten in de Souffleur

aan de Vlamingstraat, recht tegenover de schouwburg. De voorgevel is niet zo breed maar de zaak is zeer diep met een open keuken in de zaal. Achteraan vind je ook zeteltjes waar je op ’t gemak iets kan drinken, wel beetje ongezellig.

Als hapje bij ’t aperitief kozen we voor ganzelever met uienconfituur en pecorinokaas, lekker maar beetje weinig.

Annemieke koos voor een Ceasar’s salade, David voor de scampi’s met look en ik ging voor de gebakken sint jacobsvruchten. De salade was beperkt tot het minimum qua ingrediënten; enkel ijsbergsla, parmezaan, zongedroogde tomaatjes lagen er op ’t bord. Geen spekjes of kipreepjes te bespeuren. De scampi’s waren eveneens vergezeld van een klein beetje salade maar voor de rest wel oke. Mijn sint jacobsvruchten waren heel mooi gebakken, nog een beetje glazig binnenin en van een mooi formaat. Het braadvocht was mee in het bord gegoten en kwam wat overweldigend over maar het geheel was wel lekker.

Als hoofdgerecht kwam er tweemaal een grote gebakken tong op tafel, lekker van smaak. Ik had gekozen voor de agnus beef en kreeg twee stukjes vlees die mooi gebakken waren, de bearnaise werd in een apart kannetje geserveerd en was nogal vast van struktuur, waarschijnlijk uit een pakje of potje zeker niet vers gemaakt.

Als dessert kozen we de dame blanche en een crème brulée, waar niet veel over te vertellen is…

De bediening was attent, zo kwam de ober vragen na het voorgerecht of we direkt de hoofdgerechten wilden of of er nog wat tijd tussen mocht.

Een klassiek kader met klassieke gerechten, lekker om eens over de middag te komen of ’s zomers op terras te genieten met een wijntje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.