Refter voor de tweede keer ***

Voor de tweede keer een bezoekje gebracht aan Refter in Brugge,  de bistro van Geert Vanhecke van de Karmeliet. Dit keer in het gezelschap van de kookvriendinnen, een zeer kritisch gezelschap van 4 man sterk.
Het  stijlvol interieur blijft indruk maken als je er voor de eerste of tweede keer binnenwandelt. Het liep een klein beetje fout bij de ontvangst. Onze reservatie was niet terug te vinden op hun planning, uiteindelijk dan toch teruggevonden en we konden plaatsnemen in de hoek, naast de open keuken. Het duurde even vooraleer we de kaart kregen, ongeduldig als we waren. Maar dan werd het alsmaar beter.
De kaart was iets aangepast bij het vorig bezoek van eerder dit jaar. De hutsepot was verdwenen, in de plaats stonden er asperges op. We kozen voor 4 verschillende voor- en hoofgerechten, foodies als we zijn, om dan eens alles te kunnen bekijken en proeven hé. Als voorgerecht had ik de vissoep met rouille, en de andere de aspergesoep, de makreel met oosterse dressing en de escargot’s met witte pens. Alles heerlijk. Mijn ogen waren wel wat groter dan mijn maag, waardoor ik jammergenoeg na de vissoep al genoeg had, is echt wel een heel grote portie en heel zwaar op de maag om te eten, was een gebonden soep. Maar dan toch maar met courage aan mijn hoofgerecht begonnen: 5 gigantische asperges met een gepocheerd eitje op en mousselinesaus en klein aardappeltje erbij geserveerd. Andere gerechten aan tafel waren ook asperges, maar dan met halfgegaarde zalm, lamscurry en sint-jacobsvruchten. Serieuze poging gedaan, maar na de derde asperge toch moeten opgeven.
Ook niet bevorderlijk was onze extra portie frietjes als zijgerechtje. Door onze plaats bij de keuken zagen we alle gerechten passeren en we zagen de verse frietjes ongelofelijk zitten en hebben ze gewoon bijbesteld. Decadent, maar wel heel lekker!!
Lekker wijntje erbij, alles eigenlijk perfect verlopen. Er was nog een dessertje in het menu, we kozen voor de panacotta met aardbei en de gemarineerde ananas in rode wijn met limoensorbet. Ik was, net als vorige keer, van dit laatste dessert echt niet onder de indruk. Sorbet was wel lekker, maar ananas was veel te dik gesneden en zonder veel smaak.
Topper was wel weer de bediening van de zoon des huizes die gewoon de fles wijn op tafel liet neerploffen en die bij onze cola lightjes (om ons eten wat de doen zakken)… gewoon alles op tafel zette. Een van de diensters kwam dan hem corrigeren, en schonk alle flesjes uit in de glazen en draaide ook alle etiketten naar ons. Beetje schaamtelijk wel. Ook wel mottig was het feit dat zowel moeder als zoon identiek dezelfde klassieke kleren aanhadden als bij vorig bezoek.
Met een flesje wijn, water, koffie en onze menuutjes lagen we aan 60 euro per persoon. Iets wat het zeker wel waard was.
Conclusie blijft een heel lekkere keuken, dessert wat minder en bediening van iedereen (buiten de zoon dan) heel vlot en vriendelijk. Aanrader, maar best wel goed op voorhand reserveren, en dan hopen dat ze het nog weten als je toekomt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.