Namiddagje Boudewijnseapark

Gisteren samen met Marieke naar ’t Boudewijnseapark geweest. Als inwoners van Brugge konden we voor €35 een burenpas aanschaffen, zo kunnen we het hele seizoen het park onbeperkt bezoeken, wat goed uitkomt als je weet dat de normale toegangsprijs voor volwassenen €23 is…

Het park ziet er mooi uit bij het binnenkomen, met fraai aangelegde bloemenperken. Er is nooit heel veel volk zodat de wachttijden aan de attracties altijd goed meevallen en je zo sommige molens verschillende keren kan doen. Sommige delen van het park doen wat verwaarloosd aan en het feit dat verwijderde attracties niet worden vervangen doet er ook niet veel goeds aan. Zo is sinds vorig jaar het spookkasteel weg en staat er nu een houten afscheiding in de plaats. Waar vroeger het vliegtuigmolentje stond, staat nu een soort free fall tower, een nieuwigheid.

Het is duidelijk dat de eigenaar van het park zich wil toeleggen op shows met dieren, zoals de roofvogels, zeehonden, zeeleeuwen en dolfijnen. Die shows zijn wel leuk om te zien maar als je ze eenmaal hebt bekeken dan heb je het ook wel gezien. Zo is de zeeleeuwenshow in de loop van de jaren niet veranderd maar daar zal de training met de dieren ook wel voor iets tussen zitten.

Verder viel op dat  er op lage bezetting gedraaid werd, er was maar een restaurant geopend en de bediening gebeurde door één persoon zodat er om 15u toch nog een redelijke wachtrij stond. Om iedereen zolang mogelijk in ’t park te houden begonnen de verschillende shows maar vana 15u15 met als afsluiter de dolfijnen om 16u30.

Mocht er wat meer aandacht besteed worden aan de decoratie van de verschillende attracties, zo is de vormgeving van de orka roetsjbaan in bijna staat van ontbinding, en wat meer geinvesteerd worden in nieuwe en mooi vormgegeven attracties dan kan je van dit park wat maken. Vraag is natuurlijk in welke richting de eigenaar wil gaan.

Wil je ook nog weten hoeveel een ticket kostte ten tijde van de Belgische frank of hoe je best in ’t reuzerad stapt zonder de boel uit evenwicht te brengen? Het kan allemaal…

af-018

af-019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.