Alé roulez…

Op donderdag 30 april begint in Brugge opnieuw de meifoor, die nu in tegenstelling tot vorig jaar bijna volledig in de maand mei loopt. De geschiedenis van de foor gaat terug tot in het jaar 1200, dus dat kan al tellen.

Het koning Albertpark, ’t Zand, Beursplein en Simon Stevinplein komen weer vol te staan met attracties, 89 in totaal. Daarmee behoort Brugge niet tot de grote kermissen in ons land maar er heerst toch altijd een leuke sfeer in een stad waar er kermis wordt gevierd. Wist je trouwens dat het reuzerad nooit op ’t Zand mag staan omwille van de ondergrondse parking? Het rad is gewoonweg te zwaar.

Wanneer het donker is en alle lichten branden is het heel leuk om de stad binnen te rijden. De veelkleurige verlichting heeft een mooi effect op de torens en gebouwen die op de achtergrond staan.

Nog mooier zou zijn wanneer alle pleinen betrokken worden in het kermisgebeuren en zo ook de markt en de Burg vol zouden staan. Praktisch is dat moeilijk haalbaar omdat er dan geen tribunes kunnen geplaatst worden voor de H. Bloedprocessie die tijdens de meifoor uitgaat. Door alle pleine vol te zetten is de hele stad verbonden met de kermis. Mooi voorbeeld daarvan is Kortrijk waar de kermis de stad overspoeld. Brugge is natuurlijk Kortrijk niet en misschien is dat nog zo slecht niet…

www.kermisvermaak.be voor alle randinformatie over de meifoor en kermis in ’t algemeen. De meifoor loopt van 30/4 tot en met 24/5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.