Markten in Brugge…

Op woensdag, zaterdag en zondag kan je in Brugge naar de markt. Op woensdag vind je voeding , bloemen en planten op de Grote Markt, zaterdag is er een algemene markt op ’t Zand en Beursplein en op zondag is er in Ten Briele ook een markt. De markt op woensdag is de gezelligste vind ik, niet te groot en in ’t midden van de stad. Als het zoals vandaag dan ook nog eens mooi weer is kan je er op de koppen lopen. De terassen zitten allemaal vol en heerst een gezellige drukte.af-002

Je vindt er verschillende kraampjes met groenten en fruit, vlees ,vis en natuurlijk kip aan ’t spit. Voor de lekkerste droge worsten moet je bij “Worstje” zijn, je vindt hem aan de kant van ’t belfort. Het kippenkraam aan de kant van de Fnac heeft lekkere kippen en voor plantgoed of de aanleg van je kruidentuin moet je aan het kraam er rechttegenover zijn, aan het standbeeld van Breydel en De Coninck. Er staat meestal een lange rij aan te schuiven, dus vroeg zijn of geduld hebben is de boodschap.

Gewoon rondlopen om de sfeer te snuiven of op een terrasje zitten met een kopje koffie is natuurlijk ook altijd leuk.

af-003

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.