Eten in de Mangerie***

Vrijdagavond zijn we in De Mangerie terechtgekomen. Het restaurant serveert een wereldkeuken en is gelegen langs de Oude Burg.

De zaal is gezellig ingericht en aangekleed met warme kleuren. De menukaarten waren ietwat apart en lagen zwaar in de hand. Iedere vrijdagavond kan je kiezen voor het tapasmenu aan €45, wij kozen voor het Chef’s creatieve keuzemenu van €65, wijnen inbegrepen.

De hapjes bij het grote glas cava waren een tartaar van tonijn, een gegratineerde oester en een gazpacho. Dat laatste viel het meest in de smaak, de oester was een beetje minder van smaak.

We kozen elk een verschillend voorgerecht. Annemieke koos voor de Sint Jakobsvruchten met zalf van aubergine, ik voor de zwezeriken met Mechelse asperges. De Sint Jakobsvruchten waren perfect gebakken en lekker van smaak, de aubergine paste er erg goed bij. Mijn zwezeriken en asperges waren ook heel smaakvol, de jus bij de aperges heel lekker.

Voor de hoofdgerechten hadden we ook elk een andere voorkeur. Ik ging voor de lamskroon met curry van groenten, Annemieke voor de schartong met primeurgroenten. Het jammere bij de schartong was dat de primeurgroenten bijna exact hetzelfde waren als bij mijn zwezeriken, een beetje meer variatie, vooral in hetzelfde menu, had toch wel gemogen. De vis was lekker en goed gebakken. Mijn lamskroontje viel wat klein uit met drie stukjes, ze was mooi rosé gebakken.

Het dessert bestond uit een bordje met witte chocomousse, een espuma met munt en een crumble van perzik. Het was allemaal zeer smaakvol en correct klaargemaakt, de chef kent zijn stiel. Door met weinig personeel te werken kan men alles onder controle houden. De vriendelijke en attente gastvrouw maakt het plaatje compleet. Om zeker terug te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.