Lekker ijsje…

Volop zon dit weekend en vrienden die komen eten dat vraagt om een culinaire inspanning van ons. We beslisten om paëlla te maken voorafgegaan door een paar hapjes. Aangezien de zoete kant even belangrijk is als de hartige hebben we vanille ijs gemaakt met de ijsmachine. Simpel en het kan bijna niet mislukken.

Je brengt een halve liter volle melk aan de kook samen met een vanillestokje, ondertussen klop je zes eierdooiers samen met 175gr suiker mooi egaal wit. Wanneer de melk kookt giet je de helft bij het eimengsel en roer je het geheel om. Daarna giet je het bij de rest van de melk en blijf je roeren tot er een binding ontstaat, het mag wel niet meer koken! Giet alles in een pot en laat het in ijswater afkoelen en zet het daarna in de koelkast. Het is belangrijk dat het goed afgekoeld is.

Scoren doe je wanneer het tijd is om het dessert te serveren en dan live het mengsel in de ijsmachine giet en het versgedraaide ijs op het bord schept!

Je kan tijdens het draaien ook nog een blikje room toevoegen om nog extra smaak te geven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.