Tussenstop in ’t Mortierken

Deze middag zijn we gestopt in ’t Mortierken, een landelijke bistro in de Dorpsstraat in Meetkerke. In het dorp is de tijd blijven stilstaan. Je vindt er enkel de kerk, de bistro en een schooltje (dat te koop staat). Het is gelegen langse het fietsroutenetwerk en kent dus bij mooi weer heel wat fietsers die er even stoppen om de zadelpijn wat te vergeten. Aan ’t Mortierken is er een groot terras en een speeltuintje zodat de kinderen zich kunnen uitleven. Op de kaart staan verschillende gerechten, ook snacks. Zo heb je onder meer keuze tussen steaks, ribbetjes, spaghetti, lamskroontje en zeetong. Wij kozen allemaal voor de steak met champignon- en  pepersaus. Marieke voor een kaaskroket. De bakwijze van de steaks was niet echt correct te noemen, eerder te ver gegaard. De mayonnaise kwam uit een potje, beetje jammer, het is nu ook geen reuzewerk te noemen. Als dessert kozen we nog een portie vers fruit, die al een tijdje versneden was en een warme appeltaart van dertien in een dozijn.

Je gaat er niet naar buiten met een hongergevoel maar een beetje meer aandacht op de puntjes waar je het verschil kan maken met een andere zaak zou zeker niet misstaan. Jammer dat die zaken meestal het eerst verwaarloosd worden…

One response to “Tussenstop in ’t Mortierken

  1. De tijd is zeker niet blijven stilstaan in het dorp Meetkerke!! En ja er is alleen maar een kerk, een school en een bistro maar dat wil niet zeggen dat we in de oudheid leven. We zijn hier allemaal moderne mensen en zo’n dorpje heeft ook zijn charmes. Iedereen kent iedereen en staat altijd voor elkaar klaar! En ja het schooltje staat te koop, jammer genoeg maar dit ligt niet aan het dorp!! Wat het Motierken betreft die mensen zijn aangekomen met een groepje op een drukke zaterdag zonder te reserveren en ja dan kan er wel eens iets misgaan! Maar ik kan met zekerheid zeggen, chapeau voor de chèf want je moet het maar kunnen voor zo’n grote bende koken. Het fruit is vers gesneden, in vele zaken komt het zelf uit blikken. Ik vind het allemaal wat overdreven. Zeker over de mayonaise. Komaan zeg, waar zijn we mee bezig om een prachtige zaak af te breken op basis van een sausje en wat fruitsalade. Dit noem ik muggeziften. Sorry maar wij zijn altijd heel tevreden van het Mortierken. Dus mensen als je goed bediend wil worden en zéér lekker wil eten kom dan zeker naar het Mortierken en geef zelf maar je mening want ik kan je verzekeren dat je zeker nog terug zal gaan!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.