Onze Thermomix!

Sinds vrijdag zijn we de trotse eigenaars van een Thermomix, een multifunctioneel keukenapparaat. Je kan het toestel enkel via een groothandel kopen, via een thuisdemonstratie.Tijdens de demo maakte Trees (de demonstratrice) een dipje voor bij het aperitief, deeg voor speltbrood, een soepje, vis met hollandaisesaus, een stoofpotje met varkensvlees, een groentenslaatje en sabayon. Heel uiteenlopend en het toonde mooi de mogelijkheden van het toestel.

 Het apparaat dat in de keukens van de meeste restaurants te vinden is, is een alleskunner, je kan er dus mee hakken, kneden, stoven,stomen, malen, raspen enz.. Door de hoge toeren die behaald worden kan je moeiteloos suiker tot poedersuiker malen of graan tot bloem. Er is een grote winst in tijd en materiaal doordat je bvb. om soep te maken de groenten snijdt, ze aanstooft, de soep opkookt en ze mixt  in één en hetzelfde toestel. Het maken van moeilijke en delicate sauzen wordt heel makkelijk, zoals een hollandaise of bearnaisesaus. Doordat je perfect de temperatuur kan regelen loop je geen risico dat iets gaat koken die niet mag koken, heel belangrijk bij het maken van een sabayon.

De komende weken gaan we volop experimenteren en proeven van onze brouwsels, dat wordt dus spannend!

5 responses to “Onze Thermomix!

 1. Hello, ik zag je toffe blog en reageer graag op dit bericht.

  De Thermomix en accessoires (boeken) is op andere plaatsen legaal, goedkoper en met veel betere service te verkrijgen dan in die “knuddige groothandel”. Deze laatste is niet mee met zijn tijd waar hij bij bepaalde mensen zijn services weigert, enkel en alleen omdat een toestel niet bij hem zou zijn gekocht. Daarmee verliest hij commerciële opportuniteiten in eigen regio Benelux. Een commerciële sukkel met oogkleppen in een vrij Europa… .

   1. Wij hebben de onze gekocht bij de firma Cnudde, waar die anders nog te koop is weet ik niet…

  1. Geachte onbekende (u durft blijkbaar uw naam niet geven)
   Ik kocht ook mijn thermomix bij de firma Cnudde, die Effektief aan zijn klanten een uitzonderlijk goede service geeft : levering aan huis, gratis recept elke week in je mailbox, goed opgeleide adviseurs die je steeds vrijblijvend kan kontakteren.
   Je kan ook niet verwachten dat je een naaimachine bij Lidl koopt, en kan genieten van de gratis kursussen bij bv Bernina Mertens ! Welke gratis opleidingen geeft U? Ik kom dan direct af. Vriendelijke groet, Vera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.