Pasta uit de Thermomix

Maandag heb ik mij volledig laten gaan in ’t bereiden van pasta met onze Thermomix. Het deeg zelf kan heel makkelijk gemaakt worden; 300 gr 00 bloem van 5 stagione en drie eieren in de mengkom doen en twee minuten op kneedstand laten kneden. Belangrijk is wel dat de eieren niet uit de koelkast komen en dus op kamertemperatuur zijn. Je bekomt dan een deeg die heel vast is en niet mag kleven, als je het indrukt met een vinger moet het een klein beetje terugveren.

Kneed het nog een paar keer met de hand en verdeel het dan in verschillende stukken. Wij hebben een pastamachine van Marcato en daarmee kan je het deeg eerst fijn rollen, tot een paar mm alvorens er spaghetti of tagliatelli van te maken. Wanneer je het deeg door de rollen hebt gedraaid om het fijner te krijgen een paar keer inwrijven met wat bloem zodat het niet begint te kleven. Wanneer je dan de gewenste vorm hebt gevonden, de verse pasta met bloem overstrooien zodat ze niet blijven kleven. Beetje werk maar lekker en je kan je volledig laten gaan in vormen en smaken…

One response to “Pasta uit de Thermomix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.