La Cantina, niet voor herhaling

Deze middag iets gaan eten in een nieuw restootje in de Filip Stockstraat. We waren op weg naar Le Pain Quotidien, waar we al veel geweest zijn en het altijd super lekker is. Toen zagen we dat er net naast iets nieuws was, het uitproberen waard!

La Cantina is een italiaans restaurant, waar je zowel ’s middags als ’s avonds kan gaan eten. Langs de buitenkant ziet het er op en top italiaans uit, gezellig. Binnenin is het klein, maar het interieur is wel nog leuk.

We bestelden er de bruscetta met tomaat en een suggestie, tagliolini met crema di tartufo, basilica en ruccola. Klonk heerlijk. Maar dan ging er van alles mis. De bruscetta bleek een uit de diepvries afgebakken stuk deeg met 3 stukjes tomaat op, onder de gril gezet en op het einde bestrooid met droge kruiden. Geen smaak en totaal niet wat we hadden verwacht (een vers stukje stokbrood, gegrild, met daarop een brunoise van koude tomaatjes met wat peper/zout/olijfolie/basilicum).

De pasta zag er veel belovend uit, met bovenaan veel ruccola erop. Maar de smaak was een echte tegenvaller, zijnde er was geen smaak. Het enige wat ok was, was de gaartijd van de tagliolini, die ok was. Er was geen basilicum of truffelsmaak te bespeuren en ook de ruccola bleek eigenlijk smaakloos en niet goed gekuist te zijn. In een noodpoging om er smaak in te krijgen, was het gerecht opnieuw bestrooid met dezelfde gedroogde kruiden als het voorgerecht + veel zwarte peper. Echt niet lekker.

Uiteindelijk hebben we 40 euro betaald voor beiden, 40 euro teveel want het eten trok echt op niets. Heel jammer, want mooie locatie en Brugge heeft echt wel nood aan een goeie italiaan. La Cantina, niet meer voor herhaling. Jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.