Op de dijk in Heist, Brasserie Bristol***

Gisteren zijn we met vrienden in Brasserie Bristol belandt, gelegen langs de Zeedijk in Heist. Het is pas een jaar open en mooi, met zachte kleuren ingericht met hier en daar een knipoog naar het verleden zoals het oude zilveren bestek. Als aperitief kozen we een glaasje cava en kregen er een hapje bij, een mousse van gerookte zalm. De zaal is een grote ruimte en alle tafels waren bezet, dat zorgde voor nogal veel lawaai, zodat we soms eens de koppen bij elkaar moesten steken om elkaar te verstaan 😉

Als voorgerechten kozen we voor lagoustines a la plancha, duo van tonijn en carpaccio new style… Ik kreeg 6 mooie halve lagoustines met grote scharen en veel vlees in, ook de tonijn en carpaccio werden gesmaakt.

De hoofdgerechten werden parelhoen met asperges, bospaddestoelen en kroketjes en pladijsfilet met Zeeuwse mosselen met prei en curry. De parelhoen was mooi aangebakken en was heel lekker in combinatie met de asperges, samen met de roomsaus en de kroketten een heerlijk ouderwets gerecht met zilveren kommetjes met nog een repasse parelhoen en kroketten. De pladijs was mooi gefileerd en gebakken en ook dit gerecht was smaakvol, met kleine hoopjes puree, daarbovenop heel kleine, mini frietjes.

Als dessert namen we nog ijs met huisgemaakte advocaat en witte chocomousse met crumble en zoute pindanoten. Om alles wat te laten zakken namen we nog koffie en een sambucca, opgediend in een groot glas. Hilariteit alom toen bleek dat door de vorm van het glas de sambucca zodanig straf was dat je niet kon inademen toen je dronk.

We hebben heel lekker gegeten voor een schappelijke prijs (ongeveer €70, apero, drie gangen en wijn en koffie) maar er zaten lange wachttijden tussen de gangen, het was natuurlijk full house en het viel niet zo op doordat we met vier waren en nogal veel te babbelen hadden. Ook de twee bijbestelde koffies lieten een hele tijd op zich wachten. Wat niet wegneemt dat we zeker nog eens terug zullen komen, misschien op een rustigere avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.