Geperste kop (bis)****

Deze middag zijn we nog eens langsgeweest bij tete presseé langs de Koningin Astridlaan. Ze zijn nu al een paar weken open en je kan nu kiezen uit een drietal voor-, hoofd- en nagerechten. Die worden live voor je bereidt terwijl je op de hoge stoelen aan de bar of aan de gastentafel zit. De menu, waarbij je een keuze maakt uit de gerechten die op de kaart staan kost €33, wanneer je een kaasplankje als dessert vraagt betaal je 4 euro extra.

Annemieke koos voor de bouillon met champignons en bloemkool, ik voor de tete pressee met zalf van ganzenlever. Beide voorgerechten waren heel smaakvol en mooi gepresenteerd, lekker dus…

Voor de  hoofdgerechten koos ik voor de tongscharfilets met aardappelmousseline en Annemieke had graag de rogvleugel die bij de voorgerechten stond als hoofdgerecht wat geen probleem was, een mooi en groot stuk gefileerde rog kwam op haar bord samen met verschillende groentjes, die uitgesproken smaken hadden, daarbij kreeg ze pasta in tomatensaus die ze liever gewoon met olijfolie had gezien. Mijn tongscharfilets ( een zestal) waren heel lekker net als de mousseline die heel erg smeuiig was, samen met de jus vormden ze een mooi geheel.

We sloten af met een kaasbordje en de chocomousse met kersen die ontpit waren en een koffie. Een heel goed adres om in ’t weekend te gaan lunchen, eerlijke keuken en verse ingrediënten, meer moet dat niet zijn…

2 responses to “Geperste kop (bis)****

  1. Meer moet het inderdaad niet zijn.

    Ondertussen ook een paar keer in de winkel gepasseerd en ook dat was dik in orde.
    Vooral de gepekelde zalm, de (handgepelde) garnalen en het zelfgebakken notenbrood vielen in de smaak.

  2. Ik ben er geweest voor de aankondiging bij ons in de krant… en een goeie week geleden ook om eens te gaan proeven van al dat lekkers. Dik in orde, vooral heel leuk om te zien hoe alles bereid wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.