Zetelen in ’t Oud Gemeentehuis**

Onlangs zijn we op een zondagavond langsgeweest in ’t Oud Gemeentehuis in Varsenare, niet ver van de kerk. Het is een grote zaak met een reusachtig terras die bij mooi weer meestal vol zit. Achter het terras is een zandbak, springkasteel en speeltuin voor de kinderen. In de namiddag kan je er terecht voor een dessertje of ijscoupe en ’s middags en ’s avonds om iets te eten.

Er is een redelijk uitgebreide kaart waar je kan kiezen uit vlees- en visgerechten en snacks. Wij kozen voor een limousinsteak met champignon- en pepersaus en Marieke een croque monsieur met groentjes. Bij ons aperitief aten we een bordje Gandaham, waar ze in de keuken vreemd genoeg met de pepermolen over geweest waren. Het nam een beetje de smaak van de ham weg.

De steaks waren mooi gebakken, zoals we gevraagd hadden, de frieten vielen wat tegen, ze waren flets. De sauzen waren gewoontjes. De croque van Marieke had iets te lang in het ijzer gelegen en kon als bien cuit door het leven gaan 😉

Het was tamelijk druk op het terras en ook binnen zaten stamgasten dicht tegen elkaar naar de live voetbalwedstrijd te kijken, de bediening was vlot en snel. De koel- en voorraadkasten staan in een schuur aan de andere kant van het terras en we zagen dan ook verschillende keren dienster en keukenpersoneel het terras over en weer lopen om met een plastiek zak biefstukken of ingekochte croques passeren. Ook de sauzen worden blijkbaar in plastieken emmers daar bewaard. Dat is soms wel een beetje storend, maar het zal misschien niet anders kunnen wegens plaatsgebrek.

Hoe dan ook een goed adres als tussenstop bij een fietstocht of een afsluiter van een familie uitstap, maar bedenk wel, je gaat er nooit alleen zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.