Even chambreren op de buiten…

In Jabbeke, midden in de velden, vind je Tannine et Cuisine. Het is geen restaurant en geen B&B maar je kan er terecht op vrijdag en zaterdagavond om iets te eten, mits reservatie. Op andere dagen kan je er ook terecht maar dan moet je met minstens acht zijn.

 Het domein wordt uitgebaat door Hilde Jonckheere en Wim Uytersprot. Zij raakte bekend als beste sommelier van België, hij verdiende zijn strepen in de Karmeliet en Brasserie Latem.

Het is een jong koppel die pas sinds april de bestaande gebouwen heeft overgenomen. Op het domein zijn ook een viertal kleine huisjes die je kan boeken voor een rustgevende (fiets)vakantie.

Wij gingen er voor het geboortefeest van Madeleine, het metekindje van Annemieke. Het is zalig zitten in de grote tuin, die je eventueel moet delen met de gasten die er verblijven, maar dat is geen probleem, de tuin is groot genoeg. Je kan er een lazy sunday van maken en er een hele namiddag doorbrengen en een paar gerechten van de kaart proberen.

Die kaart is beperkt en eenvoudig, misschien een beetje in contrast met de achtergrond van de chef. Je vindt er onder andere boterham met platte kaas, carpaccio van rund of tonijn, Mosselen natuur, pasta met tomatensaus en basilicum of tomaat met grijze garnalen. Er staan ook enkele desserts op de kaart zoals banana split en dame blanche.

Wij aten de carpaccio van tonijn als voorgerecht, heel lekker en vers. Marieke nam de carpaccio van rund, ook lekker van smaak en met mooie krullen parmezaanse kaas.

Als hoofdgerecht koos Annemieke voor de tomaat met grijze garnalen, een mooie ontvelde tomaat met een beetje te weinig garnalen om alle honger te stillen. Ik had de mosselen natuur besteld en kreeg een mooi groot rond bord met hele lekkere mosselen. Bij alle gerechten werd vers gebakken brood geserveerd.

Alle gerechten kregen ook een zeer lekkere begeleidende wijn mee waarmee Hilde Jonckheere bewees dat ze niet voor niets de beste sommelier is. De zacht parelende witte wijn bij het dessert was schitterend! Als nagerecht nam ik de dame blanche, een klassieker die werd gepresenteerd in een waterbeker met vers geklopte slagroom er naast. De warme chocoladesaus was te lopend en niet van donkere chocolade gemaakt, een beetje een tegenvaller. 

Later op de middag kwamen nog enkele nieuwsgierige fietsers een kijkje nemen of ze hier een koffie of dessertje konden eten maar ze zijn terug vertrokken, het is nogal onduidelijk blijkbaar of je zomaar kan binnenstappen, er staan ook geen extra tafeltjes in de tuin.

Daar schort het een beetje, het is onduidelijk voor de mensen die langskomen wat het nu juist is, het is wellicht nog een beetje zoeken voor de nieuwe uitbaters. Zo is de menukaart wel erg beperkt, vooral in de hoofdgerechten, dat waren eigenlijk alleen maar mosselen en de pasta met tomatensaus en basilicum dat niet bepaald uitblonk in een inovatieve keuken.

 Het zou beter zijn om een drietal voor- en hoofdgerechten aan te bieden en die gerechten uitwerken dat ze tegelijk voor iedereen toegankelijk zijn én iets meer bieden waaruit blijkt dat de chef bij de betere restaurants gewerkt heeft. Dat gecombineerd met voortreffelijke wijnen en de ligging biedt dit mooie perspectieven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.