Kipfilet die indruk maakt

Deze morgen was ik in ’t stad wat boodschapjes doen. In de ‘gouden driehoek’ (Schaverbeke – Jan & Lucrèse- Martens) had ik al brood en fruit/groeten gekocht toen ik nog om kipfilet wou gaan. Bij Martens stond er 100 man voor (zoals altijd!) en ik had echt niet veel tijd dus dan maar op de fiets op zoek naar een andere beenhouwerij. Ik herinnerde mij dat er in de winkelstraat een beenhouwerij was, dus op naar de Noordzandstraat.
Ik had al gehoord van Derycke in de kookles, als zijnde dé plaats bij uitstek voor alles wat wild betreft. En dat bleek dus ook duidelijk toen ik binnenkwam. Ze noemen zichzelf ook zo: specialist van wild en gevogelte (http://wildgevogeltederycke.com/).
Als beenhouwerij is dit nu niet meteen het van het. Je hebt de traditonele charcuterie, een paar bereidingen, maar dan inderdaad een hele comptoir vol met wild en gevogelte. Ik heb mij beperkt tot kipfilet. 
Zopas heb ik die klaargemaakt en ben dus echt ongelofelijk onder de indruk. Ik had een kleine halve kilo gevraagd en heb uiteindelijk 1 dubbele kipfilet meegkregen. Wat ook al wat zegt over de omvang ervan (in supermarkt heb je er al gauw 3 of 4 helften nodig ipv 2 om aan dat gewicht te komen). Meteen bij het versnijden merkte ik dat het vlees ongelofelijk mals was, mijn mes gleed erdoor. In een hete pan heb ik de blokjes kipfilet geschroeid en enkel gekruid met paprika en madras curry en dan nog even laten sudderen. Vaak zie je dat er bij het bakken nog veel vocht uit de kipfilet komt omwille van opgespoten vlees of gewoon slechte kwaliteit van vlees. Hier bleef de stukjes dus even mals en dik.
Eindresultaat:nog nooit zo’n lekkere kip gegeten. Qua prijs betaalde ik ongeveer 6 Euro, dus prijs ligt rond 12 Euro per kilo. Dit is niet zoveel duurder dan de supermarkt en de kwaliteit is echt dubbel zoveel. Het staat al vast, ik ga voortaan altijd naar Derycke om mijn ‘gevogelte’, en zie het al volledig zitten om hun ‘wild’ uit te proberen.

2 responses to “Kipfilet die indruk maakt

  1. Dit is inderdaad het adres bij uitstek voor wild en gevogelte. bestel in het najaar maar eens een polderhaas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.