Feestje in Tête Pressée

Vrijdag was mijn laatste dag bij InSites Consulting. Na een bewogen dagje heb ik met een aantal collega’s/vrienden een feestje gehouden in Tête Pressée.
We waren er al eerder gaan eten ’s avonds. Het concept van het restaurant is dat ze enkel overdag open zijn (lunch en eetwinkel) en ’s avonds enkel op aanvraag bij minimum 8 personen. De paar bezoekjes waren zodanig goed meegevallen dat ik meteen aan hen dacht voor het opzetten van mijn afscheidsfeestje. Omdat ik niet echt een formeel diner er wou van maken heb ik met de chef, Pieter Lonneville, gezien om er geen klassiek menu van de maken maar eerder een walking dinner met hapjes en kleine gerechtjes. We waren met 20 personen, dus dan kan je ook wat rondwandelen en met iedereen een praatje slaan.
De flexibiliteit en het ‘op maat maken’ van het menu is zeker een grote troef van Tête Pressée. Ik heb enkel nog een budget afgesproken (30 euro per persoon, wat ook de prijs is voor hun drie-gangen menu) waarbinnen de chef kon werken en hij heeft dat fantastisch ingevuld. Er volgden een reeks koude hapjes (toast met versgemaakte tête pressée, pasta canneloni met tartaar, toastje met rabarber en foie gras, sushi, …), visgerechtjes en vleesgerechtjes (waarbij absolute toppers de koteletjes van melkzwijn en kalfskraai met béarnaise, ongelofelijk lekker, nog nooit gegeten!!!). De hele avond was er een leuke gezellige sfeer. Lien, de vrouw des huizes zorgde voor een vlotte bediening van drankjes, de cava en de wijnen waren goed gekozen. Het werd echt een avondje zoals ik het had gewild.
Ook na deze ervaring blijft tête pressée een absolute aanrader. Het is zoals ik een paar keer hoorde vrijdag een vrij unieke restaurantformule die nog niet in veel restaurants terug te vinden is, het feit dat je met de chef samen ziet hoe de avond ingevuld wordt, je het restaurant voor je alleen hebt én de chef erin slaagt om dat te combineren met een innovatieve, à la minute bereide keuken. Echt top!

2 responses to “Feestje in Tête Pressée

  1. Ook wij niets dan lof over tete pressee, ideale formule, super eten en mooi van prijs… we komen zeker terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.