Zwart Wit foto’s in een oud circus…

Gisteren zijn we naar Gent geweest en de tentoonstelling van Stephan Vanfleteren in het Circus Mahy bezocht. Het zijn schitterende foto’s in een prachtig gebouw! Het oude wintercircus, waar de laatste circusvoorstelling tijdens de tweede wereldoorlog werd gegeven en dateert uit de jaren twintig van de vorige eeuw staat al enkele jaren te verkommeren. Het is nochtans een pachtig gebouw met enorm veel mogelijkheden. De grote ronde piste is heel goed bewaard en daar vind je de grote foto’s van Vanfleteren. Het zijn bijna allemaal portretten van karakterkoppen, in zwart wit, het gezicht haarscherp tot in de diepste groeven en de rest wazig en flou zodat je alleen maar naar het gezicht kan kijken. Bij iedere foto kan je even stilstaan en het alleen maar mooi vinden. Alles loopt ook mooi in elkaar, de soms gehavende mensen en de staat van het gebouw, het is goed gekozen.

Iedere foto heeft iets, soms iets triestig zoals dat van Bobbejaan Schoepen die heel ver lijkt te zijn met zijn gedachten, soms iets hilarisch, zoals Luc de Vos die naakt tussen de varens poseert.

Je kan er ook het boek kopen die een overzicht geeft van de carriere van de fotograaf. De tentoonstelling loopt nog tot begin december. Gekoppeld aan een dagje Gent een leuke daguitstap!

One response to “Zwart Wit foto’s in een oud circus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.