Visje en een aubergine

Gegrilde zeebarbeel met een compote van aubergine is een lekker ideetje voor een voorgerecht of, in een groter volume, een hoofdgerecht. In bv Delhaize hebben ze kleine filets van zeebarbeel, reken er drie per persoon als voorgerecht. Verder heb je een aubergine, rode en groene paprika, look, een ui, twee tomaten en een beetje bruine suiker nodig (1el).

 Snij alle groente in kleine stukjes en ontpit de tomaten. De aubergine gaat na het versnijden snel bruin uitslaan, een beetje citroen helpt het voorkomen. Stoof eerst de ui, de look en de paprika een aantal minuten en hou het apart, doe daarna hetzelfde met de aubergine. Gooi dan terug alles samen, kruiden met peper en Italiaanse kruiden en doe er de suiker en de tomaten bij, laat niet te lang meer stoven anders worden de tomaten moes. In een grillpan die je heel warm hebt laten worden bak je de filets.

Dresseer de groentjes op een langwerpig bord in het midden over bijna de hele lengte en leg daar boven de vis.

Een zuiders gerechtje, lekker en eens iets anders…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.