Een sportieve vakantie in Italië

We zijn net terug van een fietsvakantie in Riccione, aan de Adriatische kust, vlakbij Rimini.We verbleven er in hotel Dory, werkelijk een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een sportieve (fiets)vakantie.

Het hotel kent heel veel faciliteiten voor fietsers, zoals een afgesloten bergplaats, begeleide tochten met gids, aangepast aan je fietsniveau, de fietskledij wordt gratis gewassen, er is telkens een uitgebreid koud en warm buffet, zowel ’s middags wanneer je terugkomt van de fietstocht als ’s avonds.

af 008

De fietstochten zijn tussen de 65 en 100 km en wanneer je de kustlijn verlaat zit je direkt in de heuvels, wat prachtige zichten oplevert. In de namiddag heb je dan tijd genoeg om even in de sauna of jacuzzi te zitten of om een vespa te huren en zelf een verkenning te doen.

Riccionebike asbl is een vereniging die reizen organiseert in het voor- en najaar per bus. In maart en oktober kan je er tussen de 7 en 10 dagen verblijven aan heel lage prijzen, busreis inbegrepen. Enig nadeel is dat de busreis zestien uur bedraagt en je eigenlijk al twee dagen verliest.

Wij hebben gevlogen met Brussels Airlines op Bologna, de vliegtijd is ongeveer anderhalf uur dus dat scheelt. Vanuit het hotel is er een gratis shuttledienst, die je afhaalt en brengt, reken op anderhalf uur rijden.

Een extra dagje in Bologna is ook heel erg leuk, het is een levendige stad en er zijn een heleboel mooie en lekkere winkels!

af 018

af 017Wij verbleven in het Sheraton hotel aan de luchthaven (niet gepland, er was een staking aan de gang op de luchthaven) en ook zij hebben een shuttle die je gratis van en naar de luchthaven brengt en naar het centrum van de stad. Doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.