Fenêtre sur cour in Namen…

Tijdens ons wildweekend in de Ardennen deden we een eerste stop in Namen. Daar kende ik nog uit een ver verleden een leuk restaurant, midden in het centrum. Fenêtre sur cour is gelegen in het centrum aan een pleintje. Je kan er zowel langs de voordeur of aan de achterkant binnen? Vooral in de zomer is het er leuk zitten op het binnenkoertje. Je kan er ook eten in een oude veranda of in het herenhuis zelf.

Wij kwamen redelijk laat aan, rond 14u, maar konden er nog terecht voor een hoofdschotel. Er waren nog enkele tafels die aan het eten waren en we kregen een tafel aan de haard.

De dagschotel was die middag een paardebiefstuk met frietjes en een gemengde sla. De kaart is geïnspireerd op het seizoen en er staan verschillende wildgerechten op alsook enkele vegetarische gerechten. Ook de kinderkaart is redelijk uitgebreid.

We aten de dagschotel en Annemieke de salade paysanne. De steaks volgden snel en waren mooi gebakken, samen met het slaatje en de frietjes een lekkere dagschotel. De salade van Annemieke was lekker en vers met gebakken spekjes en aardappelen, enig punt van kritiek was dat de salade overgoten was met vinaigrette, niet zo leuk als graag zelf doseert.

Fenêtre sur cour is een goed adres om te lunchen tijdens een dagje shoppen in Namen, dat trouwens een zeer mooie en levendige stad is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.