Bistro Christophe, een topper***

Zondagavond zijn we gaan eten in Bistro Christophe langs de Garenmarkt. De bistro is enkel ’s avonds open, de keuken is tot diep in de nacht open, tot 01u! We kozen voor een glas lekkere cava en kregen daar een verrassend aperohapje bij; gefrituurde wortelen en een verse bearnaisesaus, lekker en iets totaal anders.

Als voorgerecht koos Annemieke voor het gepocheerd ei met hollandaisesaus en ik voor de gegrilde sint jakobsnootjes, spinazie, garnalen, venkel en hollandaisesaus. De porties waren royaal, de sint jakobsnoten perfect gegrild en mooi zacht.

Als hoofdgerecht kozen we allebei voor hert. Het werd opnieuw een reuzebord met mooi gebraden vlees, lekkere romige spruitjes, veenbessen, appel, witlof en verse(!) kroketten. Een super gerecht en een royale portie.

Annemieke dronk nog een koffie die vergezeld was van een piepklein fruitgebakje en ik liet me verleiden tot de chocolademousse, lekker en zelfgemaakt.

Bij de gerechten dronken we een halve fles witte en een halve fles rode wijn en een grote fles plat water, de rekening klokte af op €172, een serieus bedrag maar we hadden heel lekker gegeten en genoten van de avond.

Het restaurant is pas vernieuwd, een naastgelegen pand werd aangekocht en de zaak is nu verdubbeld in ruimte. De bediening is heel vriendelijk en je ziet heel veel habitués die er komen om een hoofdschotel te eten, altijd een goed teken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.