Het stille Brugge

Als je even alle drukte wil ontvluchten wandel dan eens tot aan de Rolweg en sla er een paar zijstraten in. Je komt ineens in een andere wereld terecht. De Hugo Verrieststraat en de Albrecht Rodenbachstraat hebben typische huizen met voortuintjes die je doen denken aan de Engelse tuinwijken. 

En waar vind je nog een kruidenierswinkel uit vervlogen dagen, met handgeschreven prijskaartjes? In de Peperstraat, een straat die begint aan de Jeruzalemkerk, een kerk die zeker het bezoeken waard is en één van de enige kerken die nog in privébezit is

Dit stukje van de stad kan je iedere keer weer verrassen en je doen stil staan bij het rijke verleden van onze stad. Je vindt er twee schutterverenigingen, het Engels klooster met zijn typische koepelkerk, de Jeruzalemkerk, de molens op de vesten, het museum voor volkskunde en het Guido Gezellemuseum, dat trouwens nog tot 22 januari 2010 gesloten is omwille van de opbouw van een tentoonstelling over poëzie. Het is daar dat Gezelle is geboren en enkele honderden meters verder in het Engels klooster is gestorven na enkele omzwervingen te hebben gedaan. Leven en dood liggen soms verrassend dicht bij elkaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.