Huize Nijhof in het vlakke Nederland…

Onlangs hebben we gelogeerd in een Bed & Breakfast in Nederland, Huize Nijhof in Barlo, Aalten. Het is gelegen aan de grens met Duitsland op een 300 tal kilometer van Brugge. De B&B is ondergebracht in een oude herenboerderij, gelegen midden de velden. Het is er dan ook heel rustig en je hebt er een mooi zicht over de polders.

Het huis zelf is ook heel mooi, bijna 100 jaar oud en met veel geduld gerestaureerd. De uitbaters beschikken maar over een kamer maar die is dan ook heel ruim en compleet uitgerust.

De kamer bestaat uit een zit en eethoek en de slaapkamer en de naastgelegen badkamer zijn optisch van elkaar gescheiden door een muur met daarin een open haard. Die open haard is zowel in de zitkamer als de slaapkamer zichtbaar zodat je naar de vlammen kan kijken wanneer je in bed ligt! De badkamer is ruim met een douche en twee wastafels.

Er is ook een kleine keukenhoek met koelkast, koffiezet, waterkoker en microgolf maar dat zit een beetje in een hoekje geduwd. Ook een tv met satelietontvanger en dvd zijn aanwezig.

Het ontbijt is anders opgevat dan bij de meeste B&B’s. De uitbaters hebben ervoor gekozen om het ontbijt naar de kamer te brengen op een afgesproken uur. De koelkast zit vol met beleg en fruitsap voor de duur van het verblijf. Op het afgesproken uur krijg je dan een warmhoudzak met daarin warme broodjes, eitjes, fruitsalade enz.. Op die manier eet je op je eigen tempo maar heb je beduidend minder contact met de uitbaters, soms een voordeel, soms niet.

In de buurt kan je alle kanten uit, het Duitse Ruhrgebied (volgend jaar culturele hoofdstad van Europa) ligt vlakbij. De landelijke weggetjes nodigen uit tot fietsen en er zijn verschillende mooie dorpen en steden in de buurt.

Een goed adres om te ontstressen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.