De olliemölle, eten in de watermolen***

Tijdens ons verblijf in Huize Nijhof hebben we een uitstapje gedaan naar Borculo, een klein stadje, niet ver van onze B&B. We kwamen er voor de lunch terecht in de Olliemölle, een restaurant ondergebracht in een oude watermolen. De zaak heeft een Bib Gourmand van Michelin en dat staat garant voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het restaurant aan de andere kant van de molen, De Stenen Tafel, heeft een zelfs een Michelinster en is van dezelfde uitbaters.

Wij kwamen aan rond 13u en het restaurant was volkomen leeg, niet direkt een goed teken maar we werden vriendelijk ontvangen door de ober. We kozen voor het bistromenu dat bestond uit garnaalkroketten, vis van de dag en een kaasbordje. Voor dat alles betaalde je ongeveer €35.

De garnaalkroketjes waren zelfgemaakt, we kregen drie fijne kroketjes met een slaatje en een mosterdmayonaise die niet echt hoefde.

De vis van de dag was een ferme moot kabeljauw met een schuimige lauriersaus. Daarbij kregen we een soort patatas bravas (gefrituurde aardappelpartjes) wortelbolletjes en boontjes. Alles mooi gepresenteerd en ruim voldoende, de vis was kraakvers en superlekker! We dronken er de huiswijn bij, een Zuidafrikaanse witte wijn, fris en lekker.

De kaasplank bestond uit een vijftal stukjes kaas, waaronder bleu, oud amsterdam en een peperkaas. Walnoten zorgden voor de versiering. Wederom lekker en een royale portie zodat we ’s avonds bijna niet meer konden eten 🙂

Een heel goed adres met lekkere gerechten, perfect voor een stop op een regenachtige dag. Er waren een paar slordigheden in de bediening, zo had de ober onze wijn vergeten en kwamen de frieten voor bij Mariekes garnaalkroketten pas wanneer ze klaar was met eten. Beetje jammer als je weet dat we alleen in het restaurant zaten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.