Little Asia in Brussel ***

Vorige week zijn we in Brussel belandt en hebben we gegeten in restaurant Little Asia. Een leuk en trendy restaurant niet ver van de beurs

De zaak is trendy ingericht met paarse tinten en sobere tafels die redelijk dicht bij elkaar staan. Het personeel is overvloedig aanwezig en heel vriendelijk. Wij zaten er op een maandagmiddag en de zaak zat goed vol. In het midden van de zaal is het wat luidruchtig, meer naar achteren kan je wat rustiger zitten.

De kaart is heel uitgebreid en je kan er ook kiezen tussen enkele menu’s. Er zijn ook verschillende suggesties.

Wij kozen voor een assortiment gebakken en gestoomde voorgerechten. We kregen een bord en een stoommandje met verschillende gerechtjes en aangepaste sausjes. Heel lekker, de gestoomde hapjes hadden onze voorkeur.

Als hoofdgerecht namen we allebei de suggestie, namelijk de gamba’s met rijst. Mooi gebakken en lekker van smaak, opgediend met een pikante saus.

Als afsluiter nam ik nog een dame blanche en proefden we van de sake, een rijstwijn die zowel koud als warm kan gedronken worden. De koude versie is beduidend feller dan de warme.

De uitbaatster, een vriendelijke mevrouw die als vluchtelinge in Oost Vlaanderen is terechtgekomen en in Brussel haar succesvolle restaurant uit de grond stampte, heeft net een tweede kookboek geschreven. Ze heeft samen met Alain Conincx een reis gemaakt naar haar geboorteland en die reis staat in haar kookboek neergepend. Ze heeft het voor ons gesigneerd en we kregen ook een lijst mee met de data voor de kooklessen die ze geeft. Beslist een aanrader om eens te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.