Couvert, lekker eten***

Gisteren zijn we gaan eten naar restaurant Couvert in de Eeckhoutstraat. Het is ondergebracht in een 17de eeuws pand en heel mooi ingericht in zachte , aardse kleuren. Je kan er eten aan de kaart of kiezen voor het maandmenu. Dit menu is zacht geprijsd, voor €38 krijg je drie gangen en voor €49 heb je de bijpassende wijnen er bij.

Bij het aperitief kregen we een glaasje met een lekkere mousse van eendenlever. We kozen uiteindelijk voor de menu, die bestond uit scampi met appelen in briquedeeg, een lekker en licht gerecht die op een mooi bord werd gepresenteerd.

Als hoofdgerecht kregen we drie halve kwartels die mooi ontbeend waren met gestoofd witloof en een rösti. De porties waren mooi en royaal. De kwartels waren mooi gebakken en niet droog, zelf vond ik het een beetje jammer dat ze met kipkruiden waren gekruid en zo een beetje zout smaakten, maar dat is persoonlijk.

Als dessert was er appeltaart met een bolletje vanille ijs, Annemieke was daar geen fan van maar mocht zonder problemen een ander dessert kiezen, zij koos voor sorbet van limoen. We sloten af met een koffie.

Restaurant Couvert is een gezellig adres met lekker en licht eten en deftige prijzen. Het is niet te groot en wordt gerund door een echtpaar en zo kunnen ze waarschijnlijk ook de kosten laag houden. Een aanrader voor een gezellig etentje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.