Pizza in Trium**

Vanavond hebben we om ’t weekend in te zetten een pizza gegeten in Trium op de hoek met de Academiestraat en de Spanjaardstraat, niet ver van ’t Jan van Eyckplein. Het is een redelijk grote zaak met vooraan een afhaalgedeelte en ook een stukje winkel waar je diverse pasta’s en wijnen kan kopen. Achteraan is er een open keuken.

De zaak is een beetje low-budget opgezet met papieren onderleggers die ook meteen de menukaart zijn. Je kan er kiezen tussen enkele pizza’s en pastas. De pizza’s vallen echter nogal klein uit, verwacht je niet aan een traditionele ronde vorm. Ze worden namelijk op voorhand gemaakt op grote plateaus en dan ik stukken verdeeld en zo in de oven opgewarmd.

De smaak is een beetje vlak, op de pizza Trium en Assortimento zorgen plakjes salami, chorizo, vleesballetjes en prei voor de smaak. Andere varianten zijn minder gevarieerd belegd en dus ook minder van smaak. Reken op €7 a €8 voor een stukje wat toch redelijk duur is.

Als afsluiter nam ik nog een tiramisu die wel lekker en smaakvol was.

Voor de gezelligheid moet je er niet gaan en ook niet als je grote honger hebt, dan neem je beter twee stukken. Spring er liever eens binnen om een kleine honger te stillen of een stuk lasagne te kopen om thuis op te eten.

One response to “Pizza in Trium**

  1. Ooit eenmaal binnengeweest en een kwartier later stonden we al weer buiten… gegeten enal. Fastfood voor toeristen, ons zien ze er niet meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.