Eten in de Pottekijker***

Om onze Parijstrip nog eens na te bespreken zijn we zondag in De Pottekijker belandt, in het begin van de Ezelstraat, aan het Achiel Van Ackerplein. Het is een gezellig restaurant op een hoek gelegen die wordt gerund door een Nederlands echtpaar. Op de kaart staan verschillende vis- en vleesbereidingen en er is ook een wisselend maandmenu. Je kan het menu in drie of vier gangen nemen, wijnen zijn niet inbegrepen. Het menu kost €37 resp €47.

We aten een salade van zalm met gebakken spekjes (die de kok was vergeten maar dan apart kwam brengen, attent), paling klaargemaakt met Brugse Zot, Filet pur met pommes dauphinoise en een dessertbordje.

De paling was iets te weinig gegaard en ging wat moeilijk van de graat maar was erg lekker van smaak en we kregen mooie dikke stukken. Het vlees was heel erg mals en goed van smaak, maar het dessertbordje was een beetje een tegenvaller. Er zat weinig smaak in, hier kon duidelijk meer van gemaakt worden.

Toch blijft De Pottekijker een leuk adres om te gaan eten, er zijn veel vaste klanten en de gastvrouw is heel erg vriendelijk.

One response to “Eten in de Pottekijker***

  1. Leuke tip, ben nog nooit in de Pottekijker geweest. Wel een paar keer in ‘de Bretoen’, ook in de Ezelstraat maar meer naar het centrum toe. Lekkere Bretoense pannenkoeken hebben ze daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.