Op ontdekking in Parijs…

Vorige week zijn we enkele dagen naar Parijs geweest. We deden dat met de TGV uit Rijsel en zo stonden we in twee uur in de Franse hoofdstad vanuit Brugge. We logeerden in hotel de Nesle in de toffe en levendige Saint Germainwijk. Het hotel op zich is bijzonder niet in het minst de corpulente dame aan de receptie. Als je vroeg komt kan je zelf de kamer kiezen, je krijgt gewoon de sleutels mee en je loopt de kamers af. De computer is onbekend in het hotel zodat je een drietal schriftjes moet invullen met je gegevens.

Het hotel ligt in een doodlopend straatje en doordat de buurt een uitgaanswijk is heb je nogal wat last van nachtlawaai tenzij je zelf om 3u in je bed kruipt natuurlijk. De meeste kamers hebben ook geen wc, zodat je in de gang naar het toilet moet.

De ligging daarentegen is wel zeer goed, je zit vlakbij de Seine en het eiland met de Notre Dame en in een buurt waar het bulkt van de rastaurants en de bars.

Wij gingen aperitieven in de Bar du marche langs de rue de Seine. Het is een toffe bar waar je op terras kan zitten en ondertussen naar de mensen kijken of binnen de rumoerige gesprekken volgen van de Parijzenaars.

 

Vervolgens gingen we eten in restaurant Fish/ Le boissonnerie ondergebracht in een oude viswinkel. Je kan terecht om te eten maar aan de toog kan je ook een wijntje drinken.

Het wordt uitgebaat door een koppel Amerikanen die al een tijdje in Parijs wonen en het wordt ook echt wel gefrequenteerd door engelstalige toeristen.  Er is een erg uitgebreide wijnkaart maar pas op als je een wijn laat aanbevelen, die van ons kostte €50, Annemieke is er nog niet goed van 😉

Het eten op zich valt mee maar is ook niet van die aard om terug te komen daarvoor heeft Parijs of gewoon de Saint Germainwijk te veel te bieden. Wij waren die avond de eerste klanten en stonden bijna een uur later weer buiten met een driegangen menu achter de kiezen.

 

De tweede avond gingen we eten in dezelfde buurt in het Italiaans restaurant Del Papa in de Rue Buci. Smalle gevel maar redelijk diep, de keuken van een zes vierkante meter bevindt zich vooraan en wordt al half gevuld door de kok.

De bediening is zeer vriendelijk en attent. Je ziet dat ook de lokale bevolking er dikwijls komt eten, een goed teken, er zijn toeristenvallen genoeg… We aten een bordje antipasta, pasta vongole en op drie wijzen en vonden het zeer lekker. Als dank kregen we elk nog een limoncello van de uitbater, bijzonder sympathiek!

Het blijft een kunst om in een grootstad de etablissementen te vinden die lekker zijn en waar je niet het gevoel hebt dat je in de zak gezet wordt. Vooraf kijken in gidsen of navragen is zeker aan te raden…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.