Brasserie Forestiere

Een leuk en drukbezochte brasserie is Forestiere in de Academiestraat, een straat tussen de Vlamingstraat en het Jan van Eyckplein. Tijdens de week zijn ze enkel overdag open, tot 17u, de zaterdag ook ’s avonds. De zaak is ondergebracht in een voormalig bankkantoor maar dat kan je enkel nog zien aan de postbussen bij de ingang, verder is het ingericht met voornamelijk zwarte tinten, een beetje strak.

Je kan er aan de kaart eten of kiezen uit enkele menu’s. Over de middag is vooral het menu met de dagsoep, keuze uit drie hoofdgerechten en koffie of thee populair. Op de kaart zelf staan vooral quiches, salades en wokgerechten.

Wij aten de wok met scampi en kregen een mooi bord met verse kortgewokte groenten en veel scampi’s en een portie rijst. Voor wie geen liefhebber is van sojasaus kan vragen om enkel olijfolie te gebruiken.

De brasserie wordt uitgebaat door een tof koppel die de zaak met zijn tweeën runnen, de bediening is los en heel vriendelijk. Leuk om eens op een middag binnen te springen, de woensdag zijn ze gesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.