Ontbijten in ’t Eekhoetje

Gisteren gingen we ontbijten in ’t Eekhoetje, in de Eekhoutstraat, het verlengde van de Wollestraat. Je kan kiezen uit verschillende ontbijtformules, van het continentaal ontbijt tot een luxe ontbijt met een glas schuimwijn. De prijzen schommelen tussen de 7 en 25 euro. Je kan ook losse broodjes bestellen of extra beleg.

De zaak is een tijdje geleden vernieuwd en zo werd de keuken naar achter verplaatst. ’s Middags kan je er ook terecht voor een dagschotel of iets van de kaart.

Annemieke koos voor het speciaal ontbijt en ze kreeg koffie, drie broodjes, boter,  kaas, ham, confituur, fruitsap en een (te) zacht gekookt eitje. Ik koos voor het ontbijt ’t Eekhoetje en kreeg als extra een sneetje gerookte zalm en een chocoladekoek.

De ham was gesneden van zo’n groot blok die je in de horecagroothandel kan kopen, mindere kwaliteit maar ongetwijfeld goedkoper dan de beenham. Jammer genoeg vind je dit type van ham meer en meer in verschillende zaken terug. De broodjes waren vers maar een beetje zwaar, het fruitsap was aangelengd met sap uit brik.

Jammer dat er niet op deze dingen gelet worden, ze zouden het ontbijt er anders doen uit zien. Misschien let niet iedereen daar op  maar als je nu en dan eens op verplaatsing gaat ontbijten zijn dat de zaken die zich onderscheiden van de rest.

5 responses to “Ontbijten in ’t Eekhoetje

 1. Beste,

  Net zoals U ben ik in heel Brugge al gaan ontbijten, inderdaad smaken verschillen. Niet alleen geven deze mensen een uitzonderlijke kwaliteit voor hetgene wat aangeboden wordt, maar tevens is het van het beste wat er in het Brugse te vinden is. Uiterst vriendelijke bazin, prachtig ontbijt en stampvol, gezellig. Als je dat vergelijkt met de ‘andere bongo-adresjes’ in Brugge dan denk ik dat wij wel weten waar we terug keren… naar ’t Eekhoetje dus!

 2. na het lezen van jullie artikel bezochten we dit adres
  en het was schitterend !!! de lekkerste broodjes in jaren…..

 3. Ik sluit mij aan bij de eerste beoordeling en vind dat dit nog zachtjes uitgedrukt is. We zijn daar geweest met de bongobon Vorstelijk Ontbijten. Volgens deze bon hadden we recht op een glas champagne maar kregen we een goedkope zoete schuimwijn die moest uitgaan voor een glas cava. Toen ik de dame (gemaakt vriendelijk en niet vatbaar voor commentaar) daarop attent maakte zei ze dat ze dat niet kon serveren voor die prijs. De fruitsap zat vol met grote stukken pulp die niet echt smakelijk was en het eitje (was normaal spiegeleitje met spek) was te zacht gekookt. Conclusie : wij voelen ons bedrogen en stellen ons vragen bij de omschrijving van dergelijke formules.

 4. Jammer dat er soms commentaren geschreven worden die volgens mij niet kloppen.Ik woon zelf in Nederland,een vriendin van mij in Brugge,waar ik regelmatig een weekend naartoe ga.En dan is dit ons vasteontbijtadres op zondag.
  En het is altijd uitstekend verzorgd,nog geen 1 keer dat het niet goed was.Nathalie is altijd supervriendelijk,ook als het druk is,en,als het dan zo slecht zou zijn,waarom zit het dan altijd vol??Met pasen kom ik weer naar Brugge en we gaan daar dan weer lekker ontbijten.Nathalie,doe zo voort!!!!

 5. Vandaag gaan ontbijten in Eekhoetje.Vriendelijke man.Mooi versierd.Ontbijt was echter zeer sober en van een vers geperst fruitsapje was al helemaal geen spraken.Zeker niet wanneer je de vrouw des huizes de bus gekochte fruitsap in een kan ziet gieten.De beloofde zalm,het spek met eieren of keuze v beleg was al helemaal zoek.Voor de koffie of thee a volente zoals op ons briefje stond hebben we nog 3,20extra moeten opleggen.Helaas voor ons niet voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.