Ontbijt op de markt!

Om het verlengde weekend goed te beginnen zijn we gaan ontbijten naar Meridian 3 op de markt, op de hoek met de Sint Amandsstraat. De zaak is ondergebracht in het huis Boechoute, een van de oudste huizen van de markt, uit de 15de eeuw. Bovenop het huis een windwijzer, de koperen bol die op de rechterbovenhoek staat is de Bol van Quetelet, die wanneer de schaduw valt op de koperen bollen op de grond, het middaguur in Brugge aanduidt. Vandaar de naam Meridian.

In Merdian 3 kan je terecht voor een meeneem koffie of een Häagen-Dazs ijsje, maar je kan er ook zowel ’s middags als ’s avonds eten op de eerste verdieping. Beneden kan je ontbijten of een dessert eten.

Op de kaart staan twee ontbijtformules maar je kan ook los een croissant of broodje bestellen. Wij namen het ontbijt van €12,50 en kregen twee broodjes, croissant, roerei, confituur, kaas, ham, vers fruitsap en koffie.

Het roerei was aan de droge kant, de broodjes lekker en vers ook het fruitsap was versgeperst. De confituur en de boter waren voorverpakt en had in een apart potje op tafel mogen komen. De kaas en ham waren van betere kwaliteit dan in andere zaken en dat is dan weer positief.

Hoewel op een zeer toeristische plek gelegen heb je niet het gevoel dat je teveel betaald hebt voor wat je eigenlijk gekregen hebt. Wij komen nog wel eens terug wanneer het warmer is zodat we op ’t terras kunnen zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.