De Spieghel in Damme**1/2*

Gisteren hebben we op de boekenmarkt in Damme een restantje boeken aan de man proberen te brengen maar helaas was niet iedereen fan van onze literatuur ;-). Op de middag zijn we gaan eten in De Spieghel op de Markt. Er is een ruim terras die helaas geen zon heeft op de middag. De vriendelijke ober stak dan maar de terrasverwarming aan zodat we ons standje in de gaten konden houden.

Op de kaart staan klassieke gerechten en enkele suggesties. Deze maand waren dat uiteraard de asperges. Verder vind je ook nog kreeft, garnaalkroketten en “huisgerookte” zalm die we echter in de loop van de ochtend zagen aangevoerd worden door de visgroothandel.

Sofie nam  de aspergeroomsoep met venusschelpen en wij kozen voor de lunch. Die bestond uit een courgettesoep die wat te weinig gekruid was en een waterzooi van kip. Sofie nam als hoofdgerecht de polderaardappel met bieslook en grijze garnalen, heel lekker en een mooie portie. De waterzooi bestond uit een mooie kipfilet, de saus was nogal romig maar erg lekker. Eigenlijk was de omschrijving waterzooi een beetje misplaatst, waterzooi is meer een soepje, waar de kip in gegaard is, in ons geval was het gewoon saus, maar lekker van smaak.

De lunch kostte €12,50 en dat is een meevaller, ook de ligging is goed, met uitzicht op de markt waar altijd wel beweging is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.